Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “Psikologjia e grindjes me realitetin” të autorit Ded Nikoll Luca (DENILU)

Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “Psikologjia e grindjes me realitetin” të autorit Ded Nikoll Luca (DENILU) Shtëpia botuese këtë herë ka ndryshuar “vesin” e Denilu… që boton kryesisht vetëm libra me epigrame! Kësaj radhe në logon e botimeve “ADA” DENILU del … Continue reading

Interviewing Sappho, the greatest poet of all time in my series: INTERVIEWS ACROSS THE CENTURIES WITH Sappho, Isle Lesbos, 6-7th c. BC – Episode 2 / Concept, Interviewing & Designs by George Onsy

Interviewing Sappho, the greatest poet of all time in my series: INTERVIEWS ACROSS THE CENTURIES WITH Sappho, Isle Lesbos, 6-7th c. BC – Episode 2 Pl. Note: All that Sappho says here is her OWN WORDS and in her OWN LANGUAGE … Continue reading

Savage Wind” a bilingual poetry collection from poet Asoke Kumar Mitra. Translated in Spanish by Josep Juarez of Mexico. Twenty Five poems both in English and Spanish / By NilavroNill Shoovro

Savage Wind” a bilingual poetry collection from poet Asoke Kumar Mitra. Translated in Spanish by Josep Juarez of Mexico. Twenty Five poems both in English and Spanish. Poet Asoke Kumar Mitra, has created his poetic domain with utmost craftsmanship. With … Continue reading

DOMENICO PISANA ( Italy)

DOMENICO PISANA DOMENICO PISANA,  nato a Modica nel 1958, Dottore in Teologia Morale, è  fondatore e  Presidente del Caffè Letterario Quasimodo  di Modica. Poeta, critico letterario e saggista con diverse opere  tradotte integralmente in polacco, spagnolo, rumeno e inglese,   ha … Continue reading

Poezi nga Mimoza Rexhvelaj

Poezi nga Mimoza Rexhvelaj   Mbretëreshë pa mbretëri Strukem gjeje ti se ku… Gjej strehë nën gushën tënde Ku rëndesa e akujve pupël shkabe më duket. Avujt e tejdukshëm me ngrohtësi rëre më ledhatojnë sedrëne mbjellë me trëndafila. Në altarin … Continue reading

NİSA LEYLA ( Turkey )

NİSA LEYLA ( Turkey ) Nisa Leyla was born in Iskenderun, Hatay, Turkey in 1972. After completing primary and secondary education in Iskenderun, she graduated from Çukurova University, Faculty of Economics and Administrative Sciences in Adana. Later, she held management positions … Continue reading

Mendime për librin me poezi  “Dhëmbin degët e shqyera” të poetit, prozatorit, publicistit  e studiuesit në fushën e  etnologjisë dhe antropologjisë, Albert  Habazaj / Nga docent ODISE ÇAÇI

Mendime për librin me poezi  “Dhëmbin degët e shqyera” të poetit, prozatorit, publicistit  e studiuesit në fushën e  etnologjisë dhe antropologjisë, Albert  Habazaj.  Të shkruash për poezinë e Albert Habazaj duhet në radhë të parë ta kesh njohur nga afër këtë … Continue reading

 Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin me tregime “Ankth Pritjesh” të autorit të njohur Vladimir Muça 

 Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin me tregime  “Ankth Pritjesh” të autorit të njohur Vladimir Muça  Muça Vladimir – Ankth Pritjesh Tregime të shkurtëra Email: Vladimir_muça@yahoo.com Redaktor: Fatmir Minguli Korrektor letrar: Lutfi Duka Punoi në kompjuter: Enio Hoxhaj Dizenjo ballinës: Enio … Continue reading