Poezi nga TORKUATO TASO (1544 – 1595) / Përktheu në shqip: Sinan Vaka

Poezi nga TORKUATO TASO (1544 – 1595)
 
 
* * *
 
Vetmimtar Amori harkun po ngrinte .
“ Cili peshkatar do të hidhte rrjetat ?”
Ndërkohë valëve për qef një ditë
Një lule të afrohej po shikonte ,
më e bukura nga çdonjëra që petalet hap,
por narcise një turp ngatërronte.
I qeshur buzëqeshi : “ I bukur gjah! “
Por kush e donte ?!..
 
 
 
* * *
 
Një bletë dëshiroja të isha
E bukur dhe tepër mizore ,
që me bezatje të lëshonte mjaltin.
Duke mos mundur zemrën,
të paktën të pickonte të bardhin gji.
Plaga? ( oh, jo kurrë nuk ëmbëlsohet,
sepse hakmarrja ime atje rri ).
 
 
 
Përktheu në shqip: Sinan Vaka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s