Poezi nga Xhemal Gora

Poezi nga Xhemal Gora   ME JU DHE NË VETMI… Fytyrën e kohës gjurmoj Qëmtoj ngjyrat…tingujt…buzëqeshjet, Xixëllimave nëpër yje sysh Frymëmarrjeve nën tingëllimë dhimbjesh Ëmbëlsi buzësh nëpër rënkime shpirti Qarkullim ndjenjash katarakteve të jetës Me ju…dhe në vetmi… Mbirë rrebesheve…përpjekjeve … Continue reading

Poezi nga Rami Kamberi

Poezi nga Rami Kamberi   Ç’ËSHTË KY BALLË, QË BUZËQESH… Ç’është ky ballë, që buzëqesh Me plagë ndër rrudha e mbi thinja, gjak Shikimet mes syve, që na i ngjesh Sikur çefinin për plisi, te gurra, babaplak Për pranverën e … Continue reading