“The ABC of Harmony”

 Adolf P. Shvedchikov, PhD, LittD International Poet of Merit (RUSSIA) Poet and Translator, A Member of Many International Literary Associations, Author of 16 books of poetry and poetic translations, including Shakespeare. Address: Moscow, 129366 Russia, Prospect Mira, 180, Apt. 52 4317 Petit Avenue, Encino, … Continue reading

ДЫХАНИЕ ВЕЧНОСТИ / BREATH OF ETERNITY by ADOLF SHVEDCHIKOV

 ДЫХАНИЕ ВЕЧНОСТИ BREATH OF ETERNITY           ADOLF SHVEDCHIKOV            АДОЛЬФ ШВЕДЧИКОВ  ©Адольф Шведчиков AGAIN THE POPLARS ARE SPREADING THEIT BITTER SCENT И СНОВА ГОРЬКО ПАХНУТ ТОПОЛЯ Опять весна, вещей извечный круг… Цветов … Continue reading

Adolf Pavlovich Shvedchikov

Adolf  Pavlovich Shvedchikov Russian scientist, poet and translator A Member of Many International Literary Associations, Author of 16 books of poetry and poetic translations, including Shakespeare. Address: Moscow, 129366 Russia, Prospect Mira, 180, Apt. 52 4317 Petit Avenue, Encino, CA 91436-3516, USA Email: adolfps@gmail.com … Continue reading

Deklarate -Zgjidhja e ngërçit në KQZ- domosdoshmëri pas vendimit të fundit të Gjykatës Kushtetuese-30-05-2013!

Deklarate -Zgjidhja e ngërçit në KQZ- domosdoshmëri pas vendimit të fundit të Gjykatës Kushtetuese-30-05-2013!   (Deklarata e plote bashkangjitur ne .pdf ose me poshte ne txt html) KVV-Deklarate-ZgjidhjaENgercitKQZ-domoshmeriPasVendimitTeGjykKushtetuese-30-05-2013! NJOFTIM PËR SHTYP Koalicioni i Vëzhguesve Vendorë publikoi sot një deklaratë ku … Continue reading

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

                Dinos S. Koubatis    ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ           Δύο δυναμικές παραστάσεις, Πέμπτη και Παρασκευή 30 και 31  Μαΐου, στις 8.30΄το βράδυ, στο Θέατρο «Δημήτρης Μπόγρης» στο Δημαρχείο … Continue reading

Turizmi kulturor dhe vizioni europian i Rilindjes për rrethin e Përmetit

Turizmi kulturor dhe vizioni europian i Rilindjes për rrethin e Përmetit Nga Kujtim Mateli   http://www.tiranaobserver.al/2013/05/23/turizmi-kulturor-dhe-vizioni-europian-i-rilindjes-per-rrethin-e-permetit/   Një nga vlerat e veçanta e të rralla që i ofron Shqipëria botës së qytetëruar është historia e saj që dëshmohet në disa … Continue reading

E PATHËNË DERI NË FUND

E PATHËNË DERI NË FUND nga Azem Parllaku Mitingokratët, maunokratët, koluminokratët, rilindokratët turbokratët, kjo është kreatura ku ne shqipfolsit, komshi, koleg, motër, vëlla, nënë e baba, jemi mendjekontrolluar. Ku shëtitet, me këmbë, tastpc, patentë, apo pasagjer?! Gjithkund një e vetme kryefjalë, ngrehina e iluzioneve prapë kreaturë ngjet. Në rrëfimin e tij për kritikun, letrarin, … Continue reading

Një thënie, një shpëtim

        Qëndresa Halili                  Një thënie,  një shpëtim Për të lexuar përmbledhjen e fjalëve të urta të autores klikoni linkun e mëposhtëm : Një thënie, një shpëtim

Gentjan Banaj

       Gentjan Banaj Gentian Banaj ka lindur  në  10.06 1974 në  Fier. Pas mbarimit të studimeve të mesme në qytetin e lindjes, krye studimet e larta në Falkultetin Histori-Filologji, dega Gjuhë-Letërsi -Shqipe, në  Universitetin Luigj Gurakuqi në vitin … Continue reading

Attila Elüstün

Attila Elüstün He is the second son of a teacher mother and civil servant father. He was born on 16/08/1961 in Ankara. He had his primary, secondary and High school education there. He had to postpone his education because of … Continue reading

 Günsel Djemal (Cyprus)

 Günsel Djemal (Cyprus)  Member of Direction  Board  POETIC GALAXY  “ATUNIS” Antare e  Bordit  Drejtues Galaktika Poetike “ATUNIS” (agonia. net)   She was born in Lefkosia Cyprus from Cypriot parents. When she was 11 years old emigrated to England and graduated … Continue reading

Margarett Leite de Oliveira

Margarett Leite de Oliveira Poetisa, escritora, pesquisadora, pedagoga, contista, teatróloga. Acadêmica, cadeira número 07 da Academia de Letras e Artes do Paulista –Pernambuco – Brasil Presidente da União Brasileira dos Escritores Núcleo Paulista Pernambuco- Brasil Pertence a diretoria da Sociedade … Continue reading

Çmimi special : Sofra Poetike ” Ymer Elshani”, shkon për përfaqësuesen e Bordit Drejtues Galaktika Poetike “ATUNIS” , Kosovë, Znj Hasije Selishta (Kryeziu)

Çmimi special : Sofra Poetike ” Ymer  Elshani”,   shkon për përfaqësuesen e Bordit  Drejtues  Galaktika Poetike “ATUNIS” , Kosovë,  Znj Hasije Selishta (Kryeziu)                 Hasije Selishta (Kryeziu) Çt’ju them Ç t’ ju … Continue reading

Elena Martina

      Elena Martina Network Chairperson, CA Writers Club – South Bay Author of Clinging To Deceit, 2012. Freelance Writer, Photographer, Blogger. Blog: www.elenamartina.com   Born in Peru, Elena Martina moved to the United States after high school and obtained a psychology … Continue reading

ISOLATION ZONE

ISOLATION ZONE   short storie by Elena Martina “I’m so excited.” I thought while walking toward the gate at the airport before my flight to Paris. “I can’t believe I’m doing this,” and then it hit me, “I’m all alone.” No … Continue reading

Kuldep K Srivastava

            Kuldep K Srivastava Bio Note K K Srivastava, born in 1960 in Gorakhpur, U.P. studied Masters in Economics in 1980 from Gorakhpur University. He joined Indian Audit & Accounts Service in 1983. He is posted … Continue reading

Niculina Oprea

                    Niculina Oprea   n. 5 martie 1957, în Negoiești, jud. Dolj, România. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România și a Asociației Scriitorilor din București. Biografie Niculina Oprea, este licențiată … Continue reading

  DRITËHIJET E MËRGATËS SHQIPTARE NË ZVICËR, NËN DIOPTRIN E SKICAVE AUTOBIOGRAFIKE, STUDIMEVE DHE AKTEVE NDËRKOMBËTARE      nga   Gëzim AJGERAJ Brahim AVDYLI, ”MËRGATA SHQIPTARE E ZVICRËS DHE ROLI I SAJ“, Studime, skica autobiografike dhe akte ndërkombëtare, Botoi SHB “Brezi … Continue reading

Pjerin Ndreka

         Pjerin Ndreka  Pjerin Ndreka, lindur n’Shkodër më 31/03/1956. Ka mbaruar gjimnazin dhe më vonë shkollën e mesme bujqësore (natën) me të gjitha notat 10 por, as ky nivel nuk i kanë mjaftuar për të marrë të … Continue reading

Narracioni konservativ i ‘nudos sociale’ në stilin e Terziut

         Nga Raimonda Moisiu publikuar në Gazetën “Tirana Observer” http://www.tiranaobserver.al/2013/05/01/narracioni-konservativ-i-nudos-sociale-ne-stilin-e-terziut/ Narracioni konservativ i  “nudos  sociale” në stilin e  Terziut Esse – analizë rreth romanit “Grykës” të Fatmir Terziut “Shkrimtari është pikërisht njeriu që nuk i dorëzohet vetmisë”.(François … Continue reading

Lulzim Hajdari

       Lulzim Hajdari           Lulzim Hajdari  ka lindur  në fshatin Shtiqën të  Rrethit  të Kuksit më 05. 04. 1972.  Pas mbarimit të shkollës 8-vjeçare dhe asaj të mesme “Qazim Shehu” në vendlindje, studioi dhe … Continue reading

Tregime nga Lulzim Hajdari

                            Lulzim Hajdari   Tregime nga Lulzim Hajdari                                  (TREGIM)                                    Nata e parë e vetmisë    Natë..  Po…po natë.    Edhe pse hëna me dritën e saj … Continue reading