Doli nga shtypi romani për fëmijë “Ëndrra e malit” i shkrimtarit Bilall Maliqi / rajonipress/

  Doli nga shtypi romani për fëmijë “Ëndrra e malit” i shkrimtarit Bilall Maliqi   https://rajonipress.com/doli-nga-shtypi-romani-per-femije-endrra-e-malit-i-shkrimtarit-bilall-maliqi/?fbclid=IwAR2XHK7hVTbXMCH8UVhNpAofQ3Ky3fSqj5Qt2EcvRrm-xbnJQgVUFtdyTxg     Doli nga shtypi libri më i ri, romani për fëmijë me titull “Ëndrra e Malit” i shkrimtarit Bilall Maliqi, botues shb “Lena” … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin me përkthime të autorëve indianë “Mjegulla e bardhë (White fog)” të përkthyesit Delo ISUFI

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin me përkthime të autorëve indianë “Mjegulla e bardhë (White fog)” të përkthyesit Delo ISUFI   Mjegulla e bardhë/White fog Poetry Shqipëroi: Delo ISUFI Redaktor: Viron KONA Recensent: Sadik BEJKO Kopertina : Rajashree MOHAPATRA First … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik “Ujëvara dashurie…” të autorit Lulzim Lami

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik “Ujëvara dashurie…” të autorit Lulzim Lami   Titulli: Ujëvara dashurie… Autor: Lulzim Lami Redaktor: Basir Bushkashi Arti grafik: Artan Kurti © Të gjitha të drejtat janë të autorit ISBN:978-9928-362-13-1 Tirazhi: 200 kopje   … Continue reading

Klubi i Poezisë boton Nr. 34 “illz” – Revistë Letrare e Tiranës / Izet Duraku (Drejtor); Rexhep Shahu (Kryeredaktor) dhe Flamur Hoxha (Sponsor)

  Klubi i Poezisë boton Nr. 34 “illz” – Revistë Letrare e Tiranës    Sponsor: Flamur Hoxha Drejtor: Izet Duraku Kryeredaktor: Rexhep Shahu Botues: Klubi i Poezisë, Tiranë Arti grafik: BoV Desing – Blendi Shahu ISSN 2520-7571   B O … Continue reading

Shtëpia Botuese “Buzuku” publikon librin “Voltaikët” të poetit Laurent Grison me përkthim nga Mirela Papuçiu

  Shtëpia Botuese “Buzuku” publikon librin “Voltaikët” të poetit Laurent Grison me përkthim nga Mirela Papuçiu   Titulli: Voltaikët Autor: Laurent Grison Përkthyese: Mirela Papuçiu Shtëpia Botuese: Buzuku     ***   të endësh ekzistencën një thile mbarë një mbrapsht … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon organin e saj periodik: Revistën Letrare – Artistike “OBELISK, Nr 244- 245 ” / Botues: Roland Lushi

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon organin e saj periodik: Revistën Letrare – Artistike “OBELISK, Nr 244 – 245 ”   Obelisk 244-245 Organ i Shtëpisë Botuese”ADA” http://www.botimetada.com Periodike letraro-artistike Viti XIII-të i botimit – Nr.244-245 NËNTOR-DHJETOR 2021 Del në datë … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “Shkëlqimi dhe mjerimi i gjeniut” të autorit (Hamdi) Erjon Muça

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “Shkëlqimi dhe mjerimi i gjeniut” të autorit (Hamdi) Erjon Muça   Shkëlqimi dhe mjerimi i gjeniut Autor: (Hamdi) Erjon Muça Redaktor & Korrektor: Roland Lushi Botimi i parë: 2021 ISBN: 978-9928-362-06-3 Formati : 14x20cm … Continue reading

  Publikohet në rrjetet sociale numri i dytë i revistës online “SATURNO” / Botues: Francesca Gallello & Gabriel Italo Nel Gomez

    Publikohet në rrjetet sociale numri i dytë i revistës online “SATURNO”   Kjo revistë italiane drejtohet nga autorja e mirënjohur kalabreze Francesca Gallello & Gabriel Italo Nel Gomez. Ajo ka në qendër të vëmendjes autorë italian, shqiptar dhe … Continue reading

Klubi i Poezisë boton Nr. 33 “illz” – Revistë Letrare e Tiranës / Izet Duraku (Drejtor); Rexhep Shahu (Kryeredaktor) dhe Flamur Hoxha (Sponsor)

    Botohet Nr. 33 “illz” – Revistë Letrare e Tiranës   Sponsor: Flamur Hoxha Drejtor: Izet Duraku Kryeredaktor: Rexhep Shahu   Botues: Klubi i Poezisë, Tiranë Arti grafik: BoV Desing – Blendi Shahu ISSN 2520-7571   B O R … Continue reading

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “Një jetë me letërsinë” (Vëzhgime, mendime kritike mbi krijimtarinë letrare të Vladimir Muçës)  të autorit Sindi Atjan Kavaja

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “Një jetë me letërsinë” (Vëzhgime, mendime kritike mbi krijimtarinë letrare të Vladimir Muçës)  të autorit Sindi Atjan Kavaja     Autor: Magjistër. Sindi Atjan Kavaja Titulli: Një jetë me letërsinë Vëzhgime, mendime kritike mbi … Continue reading

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “KANUNI I LEK DUKAGJINIT” të autorit SHTJEFËN GJEÇOVI me parathënie nga Prof. Dr. ANTON NIKË BERISHA

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “KANUNI I LEK DUKAGJINIT” të autorit SHTJEFËN GJEÇOVI me parathënie nga Prof. Dr. ANTON NIKË BERISHA   Titulli: KANUNI I LEK DUKAGJINIT Autor: SHTJEFËN GJEÇOVI Me parathënie nga Prof. Dr. ANTON NIKË BERISHA Pasthënie … Continue reading

  PËSHPËRITJE HËNËS, ISHTE NJË DRITËSIM – FRYMËZIM MË VETE (Shënim hyrës i vetë autorit Giuseppe Napolitano) / Përgatiti për botim Anton Nikë Berisha

  PËSHPËRITJE HËNËS, ISHTE NJË DRITËSIM – FRYMËZIM MË VETE     Shënimi hyrës  (Shënim i autorit për librin “Sytë e liqenit”. Botim dygjuhësorë: italisht – shqip. Shtëpia botuese “Beqir Musliu”, Gjilan 2021)   Në këtë përmbledhje – “Sytë e … Continue reading

Natasha Xhelili (Delvinë, Albania) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021

  Natasha Xhelili (Delvinë, Albania)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Shkollimin e lartë e kreu në Universitetin “Eqerem Cabej” në Gjirokastër në degën e gjuhës dhe letërsisë shqipe. E shkroi poezinë e … Continue reading

Vangjel Zafirati (Sarandë, Albania) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021

  Vangjel Zafirati (Sarandë, Albania)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Banon në qytetin e Sarandës. Studjoi për ekonomi në Universitetin e Tiranës. Është poet, prozator dhe përkthyes. Librat e tij në poezi … Continue reading

Irena Gjoni (Sarandë, Albania) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021

  Irena Gjoni (Sarandë, Albania)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   U lind në Sarandë,. Doktore e shkencave në letërsi. Eshtë pedagoge e jashtme në Universitetin e Tiranës, Filiali Sarandë, mësuese në gjimnazin … Continue reading

Mexhid Mehmeti (Kosovë) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021

  Mexhid Mehmeti (Kosovë)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Mexhid MEHMETI, autor i 45 ve¬pra¬ve (poe¬zi, poema, tregime, novela, ro¬ma¬ne, dra¬ma, kri¬¬¬tikë letrare e publi¬cis¬tikë), i prezantuar në disa anto¬logji po¬e¬ti¬ke, tekste … Continue reading

Xhelal Tosku (Rrogozhinë, Albania) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021

  Xhelal Tosku (Rrogozhinë, Albania)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Xhelal Tosku u lind në qytetin e Rrogozhinës. Pasi mbaroi gjimnazin ndoqi studimet ne Fakultetin e Veterinarise prane UB të Tiranës dhe … Continue reading

Adriatike Lami (Tiranë, Albania) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021

  Adriatike Lami (Tiranë, Albania)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Adriatike Lami lindi në vitin 1972. Ka mbaruar studimet universitare dhe pasuniversitare në Universitetin e Tiranës, dega; Gjuhë dhe letërsi shqipe. Investimet … Continue reading

Merita Paparisto (Albania -Kanada) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021

  Merita Paparisto (Albania -Kanada)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Merita Paparisto ka lindur dhe është rritur në qytetin e Elbasanit. Ajo është diplomuar në Universitetin e Tiranës në degën Financë. Të … Continue reading

Shqipe Bytyqi (Kosovë – Zvicër) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021

  Shqipe Bytyqi (Kosovë – Zvicër)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Shqipe Bytyqi u lind në Gjakovë ku mbaroi shkollën fillore dhe të mesme. Në Prishtinë magjistroi në Fakultetin Teknik, drejtimi Arkitekturë. … Continue reading

Zade Kuqi (Kosovë) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021

  Zade Kuqi (Kosovë)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Zade Kuqi lindi në Junik, Kosovë.Përfundoi studimet në Fakultetin Filozofik të Universitetit të Prishtinës, Dega: Letërsi dhe Gjuhë Shqipe. Është e punesuar në … Continue reading

Bujar Plloshtani (Maqedonia e Veriut) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021

  Bujar Plloshtani (Maqedonia e Veriut)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Bujar Plloshtani, poet dhe eseist. Ka kryer studimet për Drejtësi në Universitetin e Evropës Juglindore. Në Tetor 2007, themelon Shoqatën e … Continue reading

Shtëpia Botuese “Lena Graphic” publikon librin me studime “Rreze letrare” të autores Ermelinda Kashah

  Shtëpia Botuese “Lena Graphic” publikon librin me studime “Rreze letrare” të autores Ermelinda Kashah   Titulli: “Rreze letrare” (studime) Autore: Ermelinda Kashah Redaktor: Agim Demiri Korrektor: Ylli Musta, Konsulente shkencore:  Prof.  Klara Kodra Përpunimi kompjuterik: Mumin Shutaj  Shtëpia Botuese:  … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon organin e saj periodik: Revistën Letrare – Artistike “OBELISK- Nr 243” / Botues: Roland Lushi

  Shtëpia Botuese “ADA” publikon organin e saj periodik: Revistën Letrare – Artistike “OBELISK- Nr 243”   Revista Letrare – Artistike “OBELISK- Nr 243” Organ i Shtëpisë Botuese”ADA” http://www.botimetada.com Periodike letraro-artistike Viti XIII-të i botimit – Nr.243 TETOR 2021 Del … Continue reading

Marina Gocevska (Maqedoni e Veriut) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu në shqip Adem Abdullahu

  Marina Gocevska (Maqedonia e Veriut)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   U lind në vitin 1989 në Koçanë. Është diplomuar në Fakultetin Pedagogjik në Shkup. Punon edukatore në një Kopsht privat në … Continue reading

Marta Markoska (Maqedoni e Veriut) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu në shqip Adem Abdullahu

  Marta Markoska (Maqedoni e Veriut)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   U lind në datën 29.06.1981 në Shkup. E diplomuar për Letërsi të Përgjithshme dhe komparative në fakultetin filologjik “Bllazhe Koneski” në … Continue reading

Albena Dekova (Bullgari) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu në shqip Merita Paparisto

  Albena Dekova (Bullgari)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   U lind në Pleven më 1967. Ka përfunduar studimet për gazetari në Universitetin e Sofies. Punoi në media të ndryshme të Plevenit si … Continue reading

Shaip Emërllahu (Maqedonia e Veriut) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021

  Shaip Emërllahu (Maqedonia e Veriut)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   U lind më 1962, në Trebosh, Tetovë. Fakultetin Filologjik, Degën Gjuhë dhe Letërsi Shqipe e mbaroi në Universitetin e Prishtinës. Magjistroi … Continue reading

Nina Chilyanska (Bullgari) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu në shqip Svetoslav Stefanov

  Nina Chilyanska (Bullgari)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Shkruan poezi prej dymbëdhjetë vjetësh. Poezi të saj në bullgarisht janë botuat në gazetën “Fundjavë”, në faqen e mirënjohur online “Zbulesat” etj. Poezia … Continue reading

Katarina Saric’ (Mali i Zi) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Solli në shqip Juljana Mehmeti

  Katarina Saric’ (Mali i Zi)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Katarina Sarić (10.03.1976.) Profesore e letërsisë sllave dhe filozofisë me master në shkencat politike. Është një aktiviste malazeze për të drejtat … Continue reading

 Antonis Skiathas (Greqi) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu nga origjinali Vangjel Zafirati

  Antonis Skiathas (Greqi)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   U lind në Athinë në vitin 1960. Jeton në qytetin e Patras. Është poet, antolog dhe kritik letrar. Kanë qarkulluar 11 libra të … Continue reading

 Maria Xanthopoulou (Greqi) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu nga origjinali Alush Avduli

  Maria Xanthopoulou (Greqi)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   U lind në Tërfili të Janicas. Është edukatore kopshti me studime pasuniversitare me specializim në autizëm. Gjithashtu ka qënë producente dhe prezantuese 20 … Continue reading

Aleksia Athanasiu (Greqi) – Poetë të takimit “Trirema e Poezisë Joniane”, Sarandë, Albania 2021 / Përktheu nga origjinali Vangjel Zafirati

  Aleksia Athanasiu (Greqi)   International Poetry Meeting Saranda 2021 (Albania) Takimi Ndërkombëtar Poetik, Sarandë 2021   Aleksia Athanasiu është korfiate dhe banon në ishullin e Feakëve. Ka botuar dy romane fantastiko-shkencore si dhe dhjetra tregime të tjera të publikuara … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “Tetë të jashtëzakonshëm” të autorit Petrit Sulaj

    Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “Tetë të jashtëzakonshëm” të autorit Petrit Sulaj     Titulli i librit: Tetë të jashtëzakonshëm Autor: Petrit Sulaj Redaktore: Teuta Sadiku Botues: Roland Lushi Kopertina: Grafika ADA Formati: 14 X 20 ISBN: 978-9928-326-96-6 … Continue reading