Hyrje : VENDLINDJA, PJESË E PANDARË E JETËS DHE SHPIRTIT POETIK TË ALBANA PONARIT / Nga:Prof.Murat Gecaj

September 30, 2016

0

14484981_1181913115203238_608907862804929447_n

Hyrje   VENDLINDJA, PJESË E PANDARË E  JETËS DHE SHPIRTIT   POETIK TË ALBANA PONARIT     Nga:Prof.Murat Gecaj   Emigrantët tanë, në kohë dhe për arsye të larmishme, kanë “shtegtuar” në vende të ndryshme të Evropës ose më larg, në kontinente tjerë. Një shumicë e tyre janë vendosur dhe jetojnë në shtetin fqinj me Shqipërinë, […]

Posted in: ESSE DHE KRITIKA

Gëzuar Ditëlindjen Joseph DioGuardi ( Happy Birthday Joseph DioGuardi ) / Happy Birthday Joseph DioGuardi

September 30, 2016

0

Joseph DioGuardi

Gëzuar Ditëlindjen Joseph DioGuardi     Beqir SINA  New York     Babai DioGuardi, Joseph Sr (Giuseppe) emigroi në Shtetet e Bashkuara nga Greci, Itali, në vitin 1929, kur ai ishte 15 vjeç. Familja e tij ka gjurmuar rrënjët e saj të popullit shqiptar të shekullit të 15-të Shqipërisë, të quajtur “Arberesh” në Itali sot. […]

Posted in: PLUS

MBRESA, NGA NJË EMISION NË RADIO-TIRANA… / Shkruan: Murat Gecaj

September 30, 2016

0

MBRESA, NGA NJË EMISION NË RADIO-TIRANA…     Shkruan: Murat Gecaj     Nga e majta: P.Troçi e M.Gecaj (Tiranë, 23 shtator 2016)   1. Përmes Internetit, moderatori dhe gazetari i Radio-Tiranës, Pëllumb Troçi, më ftoi në një emision, që ai përgatitë e jep për bashkatdhetarët tanë . Sigurisht, e pranova ftesën e tij dhe […]

Posted in: Uncategorized

Poemas de Maria Cerminara

September 30, 2016

0

maria

    Poemas de Maria Cerminara     TE AMARÉ   Te amaré eternamente Pero en silencio… Con el mismo fulgor ardiente del sol en verano.. Sintiendo emociones.. Tus deseos mi deseo un encuentro de almas que se unen disfrutando pasiones … Nos miramos a los ojos Y sabemos que nuestras bocas se desean sin […]

Posted in: POEZI

Poezi nga Dhimitri Jani Kokaveshi

September 30, 2016

0

dhimiter kokaveshi

  Poezi nga Dhimitri Jani Kokaveshi     NDJENJË   I pafuqishëm ndihem vrapimeve të dhuroj, manipulime!… Mos më kërkoni në varfërinë e shpirtrave nuk udhëtoj Nuk udhëton një shpirt, fisnik nuk po tenton kumarit, sakrific si dashuri të fyera i vriste!… Me diellin?… Dhe diellin nuk linin si mbi një vepër Kritikave letrare Në […]

Posted in: POEZI

Poems by Saraswati Poswal

September 30, 2016

0

14528208_905644069568228_771541930_n

Poems by Saraswati Poswal     LETS TALK LIKE STRANGERS   Lets talk again As the starngers meet And spred the fragnance of love Lets forget We belong to this world We are not insane We are one soul Striving to meet again Like the moon light dying to meet moon Like the dews want […]

Posted in: POEZI

Çiltërsisht poezi / Ese nga (Hamdi) Erjon Muça

September 30, 2016

0

-erjon_muca_549317221

Çiltërsisht poezi     Ese nga (Hamdi) Erjon Muça   Postmodernizmi, e në veçanti, antikonformizmi, duhet të ishin një çlirim për artin; në përgjithësi. Në fakt çlirim është, por vetëm kur artisti arrin të kuptojë thelbin e antikonformizmit; vetë fjala antikonformizëm dhe rryma, të drejtojnë për nga evolimi dhe revolucioni i përhershëm që duhet të […]

Posted in: ESSE DHE KRITIKA