Ti – Videopoezi nga Mercedes Gega

 

Ti – Videopoezi nga Mercedes Gega

 
Ti
 
Ti ishe, je dhe do të jesh
Çdo kohë që koha do të kërkoj
Nga vetja gjithe përse-të e ndrydhura
Fillin e fundit, botës, të kuptoj.
 
Ti ishe, je dhe do të jesh
Buzëqeshje e ditës mëngjesit mbirë
Dritëz e hënës natën kur gjumi
Rilind prej vetes n’një yll dëshirë.
 
Ti ishe, je dhe do të jesh
Mbi të gjitha fjalët e dashuritë
Kur vetja vetes veten humbet
Ti më je frymë, e fryma s’vdes.
 
Ti ishe, je dhe do të jesh
Me i trishti gëzim dhe e ëmbla dhimbje
I ujti djep ku përkund stinët
Nën hapa pritjesh e duar lutjesh.
 
Ti ishe, je dhe do të jesh
Sa kohë kohës në pakohësi
Do jesh, do të jem, do të jemi një
Sa kohë je unë, unë do të jem Ti.
 
Copyright: Mercedes Gega

Sandesh Ghimire (Nepal)

  Sandesh Ghimire (Nepal)   Sandesh Ghimire is an entrepreneur, engineer, educationist, International peace activist, writer and poet from Nepal, and has an engineering degree from Acharya Institute of Technology. As a writer, he has written articles for several international … Continue reading