Kalendari poetik: Maria Luisa Bombal (1910-1980) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Maria Luisa Bombal
 
Kalendari poetik: Maria Luisa Bombal (1910-1980)
 
Shkrimtare e shquar kiliane, e nderuar me shumë çmime në vendin e saj. Personazhet e saj janë femrat dhe bota e tyre e brendëshme. Në 111 vjetorin e lindjes, sjell këtë shqipërim prej saj:
 
 
RIKTHEMA URREJTJEN TIME…
 
Jo. Nuk e urren.
Por as nuk e do.
Dhe sapo rresht
së dashuri dhe së urryeri
ndjen të zgjidhet
e fundmja nyje
e gjithë jetës së saj.
S’i hyn më gjë në sy.
Është sikur
të mos kish më arësye
të qe as ajo as e shkuara e vet.
Një mërzi pafund e pushton,
këmbët i merren, ecën mbrapsh.
Oh ky tërbim i papritur!
Kjo dëshirë
që e mundon me të të bashkohet duke rënkuar:
“Dua të jetoj.
Kthema,
urrejtjen time ma kthe!”
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s