Poezi nga Lida Lazaj

Poezi nga Lida Lazaj   HIPOTEKË Kur babai mendoi, se erdhi koha për t`ë trashëguar dritën e shpirtit, duke mbajtur mbi shpatulla çerdhen e zogjve të vet mendoi dhe universin tokë-ujë- ajër “ Njeriu është si pema” thosh. S`ju zinte … Continue reading

 MALI I VASHËS (Bazuar në një mit, ku dhe sot e kësaj dite mali sa kalon Elbasanin quhet “Mali i Vashës” dhe xhamia e Sinan Pashës quhet “Xhamia e poetëve” ) / Tregim nga Zyba Hysa

 MALI I VASHËS (Bazuar në një mit, ku dhe sot e kësaj dite mali sa kalon Elbasanin quhet “Mali i Vashës” dhe xhamia e Sinan Pashës quhet “Xhamia e poetëve” )   Tregim nga Zyba Hysa Agu i mëngjesit kishte … Continue reading