Kalendari poetik: Hugo Mujica 1942 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Hugo Mujica

Kalendari poetik: Hugo Mujica 1942

U lind në Buenos Aires më 30 gusht 1942. Studioi Artet e Bukur dhe Filozofi, është prift katolik, poet dhe shkrimtar argjentinas. Ja një nga poezitë e tij:

UNË DHE JETA

Ndonjëherë
në heshtje shihemi
unë dhe jeta.

Ndonjëherë dhëmb, një dhëmbje
e bardhë,
e lehtë
ngulet në mish
si shishe e zbrazët zhytet
në pellgun që e mbush.

Ndonjëherë, në heshtje, qan
dhe diçka e shenjtë xixëllon në botë,
në heshtje, pasqyrohet në fjalë.

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s