Poems by Ashok Kumar

Poems by Ashok Kumar   COURTESY WOW ! The fruits are so tasty Cheerful people Better than discourtesy  Pleasant for every soul Humantarian in all weather Nothing to loss Let’s learn from animals Sympathy for all machines Discourtesy , full … Continue reading

RAFINIMET E NJË ANGAZHIMI VROJTUES TË VLADIMIR MUÇËS NË LIBRIN “UNË MENDOJ …”  ( Vëzhgime të një tanzicioni letrar ) / Nga: Xheladin A. Çitaku

RAFINIMET E NJË ANGAZHIMI VROJTUES TË VLADIMIR MUÇËS NË LIBRIN “UNË MENDOJ …”  ( Vëzhgime të një tanzicioni letrar ) – Detyra e kritikut konsiston në aftësinë e tij për të hetuar vlerën letrare-artistike në një vepër konkrete. Parimet vlerësuese … Continue reading

Poezi nga Rami Kamberi

Poezi nga Rami Kamberi   KU TAKOHEN, SYT’E DASHNISË… Me ty, malet lulëzojnë Lugje dhe mriza, vishen, me ngjyra lumnie Zanat valle vallëzojnë  N’palcë t’gurit, ku këndohet këngë dashnie Qielli buzëqesh, me kaltërsinë e pafundësisë Bjeshkëve dëgjohet, zëni bareshave me … Continue reading

Poezi nga Dodona Qose

Poezi nga Dodona Qose   *** pikturat madhore, që s’përsëriten kurrën e kurrës, flaket peneli, bojrat marrin udhët, qielli i ngjan furrës, telajo gjigande, në coh’ të pëlhurës, tendosur në të gjith’ skajet, ç’zhubrosja, të mos mundet, t’zërë shkallët imagjinare, … Continue reading

Associazione Prometeus: Premio Palmi Città della Varia, il 24 agosto la cerimonia di premiazione / Anna Maria Deodato 

Associazione Prometeus: Premio Palmi Città della Varia, il 24 agosto la cerimonia di premiazione https://calabriapost.net/cultura/associazione-prometeus-premio-palmi-citta-della-varia-il-24-agosto-la-cerimonia-di-premiazione?fbclid=IwAR2mNdqJwCgcsJoI0aoNhJsXjRWiXo_Gvy272pIzzj-gf3N74gq2c18xTYs Si è conclusa con successo la prima parte del Premio “Palmi Città della Varia” I edizione, concorso internazionale di poesie e racconti ideato dalla poetessa … Continue reading

Shtëpia Botuese “Lena Grafik Design” publikon librin “MËSUESIA SI MISION” të autorit Nehat Jahiu

Shtëpia Botuese “Lena Grafik Design” publikon librin “MËSUESIA SI MISION” të autorit Nehat Jahiu   Titulli: MËSUESIA SI MISION Autor: Nehat Jahiu Redaktore dhe lektore: Violeta Allmuça Recensentë: Zymer Mehani Drita Kosumi- Syla Ballina:Taulant Berisha Përgatitja kompjuterike: Drita Kosumi –Syla … Continue reading