Poezi nga Dhimitër Nica

 
Poezi nga Dhimitër Nica
 
 
ILAÇI IM
 
Hyrë e qeshur ti në dhomën time,
hyrë nga dera, nga dritarja e tavani,
nuk më duhet ç’hoqe në ato mërgime,
unë dua erën tënde, aromë jargavani
 
Hyrë…Hyrë e çelur në shtëpinë time,
hyrë në shpirtin tim, fshihu nën lëkurë,
bashkë do jemi në parajsën intime,
bashkë s’kemi për t’u zhgënjyer kurrë!
 
Unë për ty, po e lë hapur derën,
po i lë hapur ballkonet e dritaret,
ndoshta ti vjen e futesh bashkë me erën,
futmu në gjumë, në ëndërr, njëlloj si sorkadhet…!
 
Hyrë me diellin, me shiun, hypur mbi një flutur,
ledhatomë në gjoks, zbuti krahët e egër,
unë do t’i puth sytë me lotët e turbullt
e s’kam për t’i ndërruar, kurrë me një tjetër…
 
Futu rreze artë thellë shpirtit tim,
ti fryma e munguar, ilaçi për shërim!
 
 
FËMIJËRIA IME
 
Mbi një gurë atje lart në kodër,
ulesha sa herë kur isha fëmi.
Atë gurë e kisha “kalë” e bëja lodër,
qoftë në behar, apo në dimër me borë e shi.
 
Kështu rrodhi fëminia ime,
me dhurata të dhëna nga vet natyra,
s’kisha lodra të blera me tinguj e ligjërime
vishja rroba të vjetra, me anra e pa ngjyra.
 
Iso i mbaja bilbit në degë,
një kërrabë, dy herë sa veten e kisha në dorë,
kërkoja luleshtrydhet e egra, ftonjë e shegë,
fqinjës së bukur me trendelinë i thurja kurorë.
 
Luanim me nishane, bënim klarina me cëmdele
bridhnim syllka-mbyllka me çupat e lagjes,
fqinjën e bukur s’kishë zot t’ma prekte
si njihnim sëmundjet ,na kuqonin faqet.
 
Uji nga burimet me gradën e malit,
erë – pishat e rralla na gufonin gjoksin,
mëllenja e thëllënza kapnim me gracka nga prralli
mishi piqej në thëngjinj, kur miqët bujronin…
 
Për atë gurë – “kalë” atje larg mbi kodër
digjem ta prek prapë e mallin ta shuaj,
kur shtroheshim në darkë rreth tazit mbi sofër
gjithë botën që brodha kurrë se kam shijuar…
 
Fëmijëria ime, s’të shijova shumë, para se të vije, ike pa kuptuar…
Pa lodra moderne, pa lule, gëzime…
Para se të më falje dy qeshje mbi buzë,
ca rrudha rreth ballit m” i kishe ngujuar….!
 
©Dhimnica,Selanik.

Munir Mezyed (Palestina)

  Munir Mezyed (Palestina)    Munir Mezyed është një poet, romancier, përkthyes dhe vizionar palestinez jordanez, i cili shkroi shumë libra dhe artikuj dhe bëri një shenjë në skenën ndërkombëtare dhe gjeti njohje ndërkombëtare. Ai është gjithashtu themelues i një … Continue reading

Poezi nga Fejzi Murati

  Poezi nga Fejzi Murati     LOJË YLBERËSH   Pranvera erdhi mes lulesh dhe shirash, pranvera erdhi me diellin e dashurisë mbi ball, mes shirave dhe rrezeve diellore, lindën ylberët mbushur me dritë, ngarkuar me mall.   Ishin ylber … Continue reading

Janaq Jano (Albania)

  Janaq Jano (Albania)   Janaq Jano was born in 1962, in city of Permet, Albania. He graduated from the Faculty of Agronomy, Tirana. Is the author of the following literary works: “Broken peace”( novel), Tirana 2003; “You have waited … Continue reading

Emerging Horizons by Dr. Jernail Singh Anandis is available on Amazon

Emerging Horizons by Dr. Jernail Singh Anandis is available on Amazon

Emerging Horizons profiles 30 poets spanning across the continents of age and experience. The youngsters like Harnoor are at the onset of their life, white we have poets like Dr Seema Deve, Senior in age and experience, and of course poetic craft. HelaTekali’s Poetry skyrockets us into ethereal domains of experience. So, we welcome here a plethora of writers with vastly different voices but with a common intent: love this life, love this planet
 
Product details
 
ASIN ‏ : ‎ B098F32YZF
Publisher ‏ : ‎ Yayati Madan G Gandhi Group of Publication; 1st edition (June 25, 2021)
Language ‏ : ‎ English
Item Weight ‏ : ‎ 5.3 ounces

The Indifferent Fate by Dr. Jernail Singh Anandis is available on Amazon / Translated into German by Marjeta Shatro – Rrapaj

The Indifferent Fate by Dr. Jernail Singh Anandis is available on Amazon Dr Jernail Singh Anand (Author) Marjeta Shatro Rrapaj (Author, Translator) Product details ASIN ‏ : ‎ B095WVHDFL Publisher ‏ : ‎ Yayati Madan G Gandhi Group of Publication; 1st edition (May 15, … Continue reading

Endërr-rendje ( ΚΥΝΗΓΟΙ ΟΝΕΙΡΟΥ – DREAM HUNTERS) – Poezi nga Poezi nga  Eftichia Kapardeli / Shqipëroi: Vasil Çuklla

  Poezi nga  Eftichia Kapardeli     Endërr-rendje   Buzë-puthjet sjell ndërmend, të një Pranvere dhe atë rrjetë të hënës… transparente, me arromën dhe të fshehtat e saj   Flokët rrëzuar, përmbi supe dhe buzët, ngjyrë all Endërr-rendës, të palodhur … Continue reading

Ali Al-Subaii (Iraq)

  Ali Al-Subaii (Iraq)   alisubaii@gmail.com   • ALI ABDUL HUSSEIN SALIH NAJIM AL-SUBAII • He is born in Iraq – Al-Nasiriyah – On Thursday Morning 10/6/1970. • He wrote his first story in 24/4/1984, titled (Romping of Iraqi Officer’s … Continue reading

Sofia Skleida (Greece)

  Sofia Skleida (Greece)   Sofia Skleida was born in Athens. She studied Filology at the National and Kapodistrian University of Athens where she obtained her BA,MA in Pedagogy, Ph.D in Comparative Pedagogy and a postdoctoral research certificate . She … Continue reading