Kalendari poetik: Mário de Miranda Quintana (1906-1994) : Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Màrio de Miranda Quintana
 
Kalendari poetik: Mário de Miranda Quintana (1906-1994)
 
Sot, më 30 korrik është data e lindjes së poetit brazilian; qe poet, gazetar dhe përkthyes i njohur në Brazil, me përkthime nga autorë me peshë, si p.sh., Charles Morgan, Marcel Proust, Virginia Woolf, Guy de Maupassant etj. Kam disa shqipërime prej tij, në 125 vjetorin e lindjes përzgjodha këtë poezi:
 
 
PËRPIQU TË MË HARROSH...
 
Përpiqu të më harrosh…Kur të kujtojnë është sikur
je fantazmë dhe të thërrasin…Lërmë me qënë
çka jam, çka gjithmonë kam qënë, një lum që rrjedh…
Më kot në brigjet e mi trokasin orët,
yjet do të qëndis mbi vete si mbi mantel mbretëror,
me re do të zbukurohem dhe me flatra,
herë pas here kur fëmijët të vijnë tek unë të lahen…
 
Pasqyra nuk mban mend çka shikon!
Ky është fati im, të vazhdoj…drejt Detit të rrjedh,
duke harruar rrugës çka shikoj…
Lërmë të rrjedh, të kaloj, të këndoj…
gjithë trishtimi i lumejve
është se s’mund të ndalen!
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s