Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik “Melodia e shpirtit” të autores Erinda Medolli

Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik “Melodia e shpirtit” të autores  Erinda Medolli Titulli: Melodia e shpirtit Autore: Erinda Medolli Redaktore: Pranvera Medolli Përgatiti për botim: Roland Lushi ©Të gjitha të drejtat i përkasin autores ISBN: 978-9928-326-23-2 Botimi i parë, … Continue reading

 Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik “KUR MALLI BËHET MAL” të autorit Leonard Bixhili

 Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik “KUR MALLI BËHET MAL” të autorit Leonard Bixhili Autori: LEONARD BIXHILI Titulli: KUR MALLI BËHET MAL Redaktor&Korrektor: KOZMA BILLA Kopertina: PASHK PËRVATHI Botimi i parë: 2020 Përgatiti për botim: Roland Lushi ISBN: 978-9928-326-18-8 Formati … Continue reading

FABIO STRINATI – NJË MIK I MIRË I SHQIPËRISË / Në dy ditë të verës (kushtuar Shpend Sollaku Noè-së) – Përgatiti e përktheu: E. Salla

FABIO STRINATI – NJË MIK I MIRË I SHQIPËRISË Fabio Strinati ka lindur në San Severino Marche, Itali, më19 janar 1983. Është poet, shkrimtar dhe esperantist italian. Shkruan gjithashtu edhe aforizma. Është autor i shumë përmbledhjeve poetike, bashkëpuntor i revistës Etnie, … Continue reading

HESHTJA QE NA DUHET (Anton Nikë Berisha “Sytë e heshtjes” – Nëna Tereze në shtatë shpalime; Shpalimi i tretë: Ujëvarë drite në zemër & Sytë e heshtjes”. “Faik Konica”, Prishtinë, Kuvendi Françeskan Gjakovë 2019) / Nga: Ajete Zogaj

HESHTJA QE NA DUHET Anton Nikë Berisha “Sytë e heshtjes” – Nëna Tereze në shtatë shpalime; Shpalimi i tretë: Ujëvarë drite në zemër & Sytë e heshtjes”. “Faik Konica”, Prishtinë, Kuvendi Françeskan Gjakovë 2019 Shkrimtari i njohur i Argjentinës, Borges, … Continue reading

LUFTA PËR LUFTËN (e kujt ishte lufta, e kujt është Liria, e kujt harresa, e kujt kujtesa, e kujt historia dhe e kujt (pa) përgjegjësia) / Nga: Shefqete Goslaci

LUFTA PËR LUFTËN (e kujt ishte lufta, e kujt është Liria, e kujt harresa, e kujt kujtesa, e kujt historia dhe e kujt (pa) përgjegjësia)   Nga: Shefqete Goslaci A kemi kujtesë? Të dashur vëllezër e motra, të dashur miq … Continue reading

At’ dr. Paulin Margjokaj dhe libri i tij: “Si râ murtaja komuniste e muer dhenë-Liri prendimore apo despoti orjentale?” / Shkruan: Lekë Mrijaj

At’ dr. Paulin Margjokaj dhe libri i tij: “Si râ murtaja komuniste e muer dhenë-Liri prendimore apo despoti orjentale?” Botimi i librit studimor në shqip: “Si râ murtaja komuniste e muer dhenë – Liri prendimore apo despoti orjentale?” i At’ … Continue reading

Poesie di Paola Iotti

Poesie di Paola Iotti   Il viandante Lasciai che il fato decidesse la via… ed una foglia ingiallita dal tempo impietoso seguii. Volteggiando nell’aria al soffio lieve di Zefiro mi indicò un sentiero. Era ombreggiato, non battuto da uomo. Solitaria … Continue reading

Eden Angelic Cuckoo Voice – Poem by Hasmukh Mehta

Eden Angelic Cuckoo Voice – Hasmukh Mehta

Eden-Angelic Cuckoo

If you find in the morning
the lovely and melodious singing
it will be ringing always in ears
for long years.

I must pay a respect
for her generous act
in reciting poems with impressive and sweet voice
one may be left with no choice

what is so special about her?
versatile female with good nature
sweetness in words and purity in approach
she is finest poetess as such

I am ardent lover of her presentation
the deep touch of pain in recitation
with equal flow of words in continuation
and above all, deep regard for the human relation

she will go down with good acclaim
and claim the position
with the “wow” appreciation
and that is self-earned exclamation

no amount of words may serve
the position that has been observed
I have listened to her several times
and come out with great lines

Hasmukh Mehta

Stefan Bohdan (USA)

  Stefan Bohdan lives in Orlando, Florida USA. He is retired from the architectural/engineering/construction world. He now spends his time writing poems and novels. His English poems have been published in multiple books, anthologies, journals, Ezines and translated into Persian … Continue reading