Kalendari poetik: Mário de Miranda Quintana (1906-1994) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Màrio de Miranda Quintana

Kalendari poetik: Mário de Miranda Quintana (1906-1994)

Sot, më 30 korrik është data e lindjes së poetit brazilian; qe poet, gazetar dhe përkthyes i njohur në Brazil, me përkthime nga autorë me peshë, si p.sh., Charles Morgan, Marcel Proust, Virginia Woolf, Guy de Maupassant etj. Kam disa shqipërime prej tij, për sot përzgjodha këtë:

KALIMTARË…

Kjo jetë është një hotel i çuditshëm,
nga ku ikim gjithmonë si të trullosur,
sepse kurrë nuk i kemi gati valixhet,
dhe llogarinë e lëmë pa paguar.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s