Poezi nga Petraq Risto

Poezi nga Petraq Risto   I mëshiruari I mëshiruari ecën me hapa të vegjël nga që shkel triumfin e të tjerëve i mëshiruari ndjen zemrën t’i rrah festive si kisha të dielave. Zvogëlohen hapat dhe zmadhohet pamja, ajri ngjeshet nga … Continue reading

Poezi nga Anila Mihali

Poezi nga Anila Mihali   VETËVRASJE FEMËRORE (Bashkëqytetares sime) Besove në fjalën se e bukur s’ je Dhe zemrën ligështove der në errësim . Krahët e harlisur mes stuhisë i le Harrove se ishe pemë në sythim Besove në fjalën … Continue reading

Poezi nga Lumo Kolleshi

Poezi nga Lumo Kolleshi   OKAVANGO Oh,pasthirrmat ka zgjuar zemra këtë mesnatë, Klithmat më marrin frymën. Arratisen mendimet duke hedhur në gjuhët e flakëve çdo maskë, Viruset po gllabërojnë natyrën. Arka e Noes në një qosh të ëndrrës ka ngecur … Continue reading

《家住卢卡思河畔》 文/ 淑文(新西兰)/ 淑文

淑文   《家住卢卡思河畔》 文/ 淑文(新西兰) 和你共处,分秒相依 没有一种动态的美,比得上 你随月圆缺的起落 沿岸挤满红树 堤上的芦苇探头张望 从春到冬,葱茏 在两脉山坡上肆意 被秋温化的种子,萌出 遮阳避雨,密实的伞 呵护你踩水踏歌 从一而终的步伐 我要和云朵一起守候 立于永不停歇的风中 愿你,每一次 后退和来临 都会激荡 我心深处的汹涌

Poezi nga Agron Shele

Poezi nga Agron Shele   Thoti Thoti, si perëdi e të parës fjalë tha: shpirti ngriu mbi buzë dallgësh dhe rrokje mbi gjithë detin mendjes së turbulluar në një trup anije, që avitet shpëtimit të fateve galerave të botës, si … Continue reading