Vendet ku pi vetëm / Poezi nga Adriatike Xh. Lamaj

Poezi nga Adriatike Xh. Lamaj

 

Vendet ku pi vetëm

Të kam thënë i dashur,
Që kam ca vende të vogla, të qeta,
Ku pi pa u dehur vetëm,

Në ditë, ku reflektimi bëhet farë.

Të kam thënë i dashur,
Që ekzistojnë shtëpitë e diellit,
Ku më ruhet dashuria,

Ndërsa është në udhëtim.

Çfarë dëshiron të dish më shumë!?
Ato vende nuk t’i rrëfeva;
Sepse nuk dua të vijë ndarja,
Dhe askurrë herët vdekja…

I dashuri im, dëgjomi lutjet,
Vendet ku surb vetëm,
Janë mbretëritë e mia,

Që tashmë dua t’i ndaj aq shumë me ty!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s