NJË BOTIM ME INTERES PËR FSHATIN ARBANASI AFËR ZARËS – Dashuria ndaj gjuhës amtare – penguese e asimilimit (Prof. Tullio Erber, Albanska kolonija Arbanasa pored Zadra,  Zadar 2015) / Nga: ANTON GOJÇAJ

NJË BOTIM ME INTERES PËR FSHATIN ARBANASI AFËR ZARËS Dashuria ndaj gjuhës amtare – penguese e asimilimit (Prof. Tullio Erber, Albanska kolonija Arbanasa pored Zadra,  Zadar 2015) Fshati Arbanasi (Arbnesh) gjendet afër Zarës (kroat. Zadar) dhe tani është (para)lagje e … Continue reading

Poezi nga Rami Kamberi

Poezi nga Rami Kamberi   MBI DHE, T’YLLIRISË… N’palcë të robërisë Shqiptarçe i hap petalet, lulëkuqja e malësisë Me shikime të lirisë Trazon hirin e mileniumeve, mbi dhe t’Yllirisë Sikur pranverat e stolisura, me lumni e dashni, si dikur Nga … Continue reading