Kalendari Poetik: Claribel Alegría (1924-2018) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Claribel ALEGRÍA Kalendari Poetik: Claribel Alegría (1924-2018) Para pesë ditësh, më 25 janar 2018, vdiq gati 96 vjeç Klaribel Alegría, poete, shkrimtare, përkthyese dhe gazetare nga Nikaragua, e njohur bashkë me poeten tjetër, bashkëpatrioten e saj, Xhokonda Beli si dy … Continue reading

Advertisements

Niels Hav

Niels Hav Niels Hav is a Danish poet and short story writer with awards from The Danish Arts Council. He is the author of six collections of poetry and three books of short fiction. His books have been translated into … Continue reading

Advertisements

DUA NJË GREVË, QË T’I TAKOJ TË GJITHË – Gioconda BELLI / Shqipëroi: Maksim Rakipaj

Poezi nga Gioconda BELLI   DUA NJË GREVË, QË T’I TAKOJ TË GJITHË Dua të bëhet një grevë që t’i takoj të gjithë. Të bëjnë grevë krahët, këmbët, flokët, një grevë që të lindë në çdo trup. Dua një gevë … Continue reading

Advertisements

Eternore (sonet popullor) – Panos Stathojiannis / Shqipëroi: Vasil Çuklla

Poezi nga Panos Stathojiannis   Eternore (sonet popullor) Gjithë eternoret vasha i zenë, rrjetat nyje-përdredhur jepu një kupë, ujë të pagojë, një puthje buzësh, egër dhe buzët e tyre, qiejt harojnë dhe vijnë, kanë mbyllur sytë, gugasin, tok të bëheni … Continue reading

Advertisements

Să nu striveşti clipa / Irina Lucia Mihalca

Irina Lucia Mihalca   Să nu striveşti clipa În stele suntem noi, în lumina veşnică ce-nchide două suflete în aceeaşi crisalidă. Pe tine te cheamă inima mea, de-atâta aşteptare iarba a crescut de-o palmă!- îmi spui. Vin din inima ta, … Continue reading

Advertisements

Fragmentos de 201: “Mis tardes con Don Genaro” / José Revello

José Revello SOBRE LA NOCHE DE LOS TIEMPOS. El tiempo del no tiempo según Don Genaro HISTORIA DE LA ETERNIDAD. (Formación decimal astronómica) La Historia de Micael. (Antes de su llegada a la tierra) Fragmento 201 5. EL QUINTO AUTOOTORGAMIENTO … Continue reading

Advertisements

La lotta per la libertà / Poesia del libro “Questa è la vita” di Diana Skrapari

Poesie di Diana Skrapari     La lotta per la libertà   Alcuni lottano Per sopravvivere, Altri contro il loro destino, E molti altri, Per schiacciare degli innocenti, Noi preghiamo sempre Per questi giorni, Quando le persone Saranno liberi dalla … Continue reading

Advertisements