Një enciklopedi e mendimit shqiptar / Prof.dr. Eshref Ymeri

Një enciklopedi e mendimit shqiptar   Prof.dr. Eshref Ymeri https://floripress.blogspot.com/2018/06/nje-enciklopedi-e-mendimit-shqiptar.html Një enciklopedi e mendimit shqiptar  Libri më i fundit, me titull “Triumfi shqiptar”, i tridhjeti në serinë e botimeve të zotit Flori Bruqi, nxjerr në spikamë natyrën shumëdimensionale të krijimtarisë … Continue reading

Corazón de jade / Poema de Miroslava Ramírez.

Poema de Miroslava Ramírez

 

Corazón de jade

En la marea verde de vegetación espesa.
Una presencia indomita avanza entre las frondas.
La luz del sol acaricia su piel suave .
Sus ojos destellan doradas llamaradas.
Gemas acuosas y aguerridas,
Dueño de su mundo antes del hombre.
Antes de la codicia desmedida .
Antes de la modernidad …
Sus pisadas abrían brechas de respeto y señorío.
La selva rendía tributo a su poder
Ágil felino y noble guardián de ese orden natural.
El dios jaguar de la cultura maya.
El rápido gato de afiladas garras.
Quien osaba oponer resistencia?
A su cetro; Rey, monarca en la cadena trófica.
Corazón de jade
Símbolo del orden natural de la vida.
Corazón de Jade …
El dios Jaguar…

 

Universe Within / Poem by S.L.Peeran

Poem by S.L.Peeran
 
 
Universe Within
 
Flying in oblivion, in space,
Observing our cosmos,
Huge galaxies, stars
And their satellites
I peered, looked, observed
The mighty & majesty
Of its creation & enormity.
I wondered how the universe
Supports itself, moves in harmony.
From some unknown remote source,
An atom of photon
Lights the universe, brings life
On a remote satellite of Sun
The Earth. Possessed in its bosom
This man, carrying in him,
This atom of photon to enlighten him,
To grace him with everlasting Mercy.
To soften the fire of Sun within.
To nimble the thinking,
To arouse wisdom, under standing.
To absorb the vitals of the universe within,
To evolve as a pure being.

Poem by Sunil Sharma

Sunil Sharma   Sunil Sharma is Mumbai-based senior academic, critic, literary editor and author with 18 published books: Six collections of poetry; two of short fiction; one novel; a critical study of the novel, and, eight joint anthologies on prose, … Continue reading

MANUSHAQJA (TOROMANI) –JO AJO E NAIMIT: “…pse s’ngre kryet përpjetë.…”. Manushaqja e kësaj poezie me dinjitetin e vetvetes / Përgatiti materialin: Iliriana Sulkuqi

MANUSHAQJA (TOROMANI) –JO AJO E NAIMIT: “…pse s’ngre kryet përpjetë.…”. Manushaqja e kësaj poezie me dinjitetin e vetvetes:   Qyteti im vite larguar prej teje, harruar larg, shpesh për ty kam mall. Dashurinë e parë ta rrëmbeva ashtu fshehur mos … Continue reading

Shtëpia Botuese “Muzgu” publikon Antologjinë poetike “Porta e fshehtë e një gruaje” me parathënie nga botuesi Mark Simoni

Shtëpia Botuese “Muzgu” publikon Antologjinë poetike “Porta e fshehtë e një gruaje” me parathënie nga botuesi Mark Simoni Për një puthje u shemb Troja  Duke qenë se dashuria dhe fëmijëria janë dy prej realiteteve më të rëndësishme letrare të krijuesve, … Continue reading

SAVRŠENSTVO PERFECTION  完璧さ – New book Tatjana Debeljački  タチアナ デベリャスキ ( Serbian English and Japanese)

SAVRŠENSTVO PERFECTION  完璧さ New book Tatjana Debeljački  タチアナ デベリャスキー Serbian English and Japanese   BLISKOM Nestaje zajedništvo. Gubimo se napuštajući sebe. Kasno je za otkrivanje simbola. Izraz je oblik istraživanja. na ulazu govornih komora. Razloge spore žrtvujemo brzim rečima. Rastanak je … Continue reading

Poezi nga Mercedes Gega

Poezi nga Mercedes Gega     Duarbosh   Qetësi e pluhurosur dyshimesh Nderur në litarin e tendosur të ajrit Midis nesh Mirëmëngjesi i shikimeve tona Sot s’u përqafua! Mbi pistën e ngrirë të çastit puthjet e buzëqeshjeve përkëdhelen duarbosh!   … Continue reading

E diela e 24 Qershorit do të mbetet në kujtesën time, si e diela më e bukur nën shoqërinë e Fatmira dhe Raimond Malolli, -ambasadorë të artit dhe muzikës shqiptare në Amerikë… / Nga: Raimonda Moisiu

E diela e 24 Qershorit do të mbetet në kujtesën time, si e diela më e bukur nën shoqërinë e Fatmira dhe Raimond Malolli, -ambasadorë të artit dhe muzikës shqiptare në Amerikë… Fatmira dhe Raimond Malolli janë Çifti Artist i … Continue reading