Kalendari poetik: Alberto Bevilacqua (1934-2013) / Përgatiti materialin: Maksim Rakipaj

Alberto BEVILACQUA

Kalendari poetik: Alberto Bevilacqua (1934-2013)

Shkrimtar, poet, regjisor, skenarist dhe gazetar i njohur italian; u lind në Parma më 27 qershor 1934; në viti 1955 botoi të parin vëllim me tregime, që u vlerësua mjaft mirë nga shkrimtari i njohur Leonardo Shasha (Sciascia, 1921-1989). Fitues i shumë çmimeve për veprën e tij artistike. Ja përzgjedhja ime nga shqipërimet që kam prej tij:

ËNDËRR E DYFISHTË

Cila është ëndrra? Imja, që shoh
veten në pasqyrë dhe s’mendoj për vete
apo jotja, që pa më patur,
më ke menduar, e di, gjithë natën?

Cila është ëndrra? Uria
që të ngjallin fjalët e mia
vetëm duke i dëgjuar, a ngopja
që kam unë sado që nuk ua vë veshin
as një çast të vetëm?

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s