SAVRŠENSTVO PERFECTION  完璧さ – New book Tatjana Debeljački  タチアナ デベリャスキ ( Serbian English and Japanese)

SAVRŠENSTVO PERFECTION  完璧さ New book Tatjana Debeljački  タチアナ デベリャスキー Serbian English and Japanese   BLISKOM Nestaje zajedništvo. Gubimo se napuštajući sebe. Kasno je za otkrivanje simbola. Izraz je oblik istraživanja. na ulazu govornih komora. Razloge spore žrtvujemo brzim rečima. Rastanak je … Continue reading

Poezi nga Mercedes Gega

Poezi nga Mercedes Gega     Duarbosh   Qetësi e pluhurosur dyshimesh Nderur në litarin e tendosur të ajrit Midis nesh Mirëmëngjesi i shikimeve tona Sot s’u përqafua! Mbi pistën e ngrirë të çastit puthjet e buzëqeshjeve përkëdhelen duarbosh!   … Continue reading

E diela e 24 Qershorit do të mbetet në kujtesën time, si e diela më e bukur nën shoqërinë e Fatmira dhe Raimond Malolli, -ambasadorë të artit dhe muzikës shqiptare në Amerikë… / Nga: Raimonda Moisiu

E diela e 24 Qershorit do të mbetet në kujtesën time, si e diela më e bukur nën shoqërinë e Fatmira dhe Raimond Malolli, -ambasadorë të artit dhe muzikës shqiptare në Amerikë… Fatmira dhe Raimond Malolli janë Çifti Artist i … Continue reading

Dashuria, ëndrrat dhe trazirat e saj në trazicionin shqiptar ( Shënime dhe mendime rreth romanit: ”LINDITA” të Spiro THOMARIT ) / Nga: Agron MEMA

Dashuria, ëndrrat dhe trazirat e saj në trazicionin shqiptar   Shënime dhe mendime rreth romanit: ”LINDITA” të Spiro THOMARIT   “LINDITA” është romani më i fundit dhe i 13-i në rradhë i krijimtarisë së shkrimtarit dhe poetit sarandjot Spiro Thomari. … Continue reading

Poezi nga Lumo Kolleshi 

Poezi nga Lumo Kolleshi    SKULPTURË Gdhenda gurin mirë e bukur, I dhashë fytyrë fëmije. Tërë ëngjëjt aty ishin ulur, Horizonti në paqe,aromë perëndie. Vjen një dorë e shprishur, Me vare qëllon mbi skulpturë. Mbi kokë një qiell i tronditur … Continue reading

Shtëpia Botuese “TOENA” publikon romanin “Flokë flakë të kuq” të shkrimtarit dhe skenaristit të mirënjohur grek Kostas Mourselas, përkthyer nga Maklena Nika

Shtëpia Botuese “TOENA” publikon romanin “Flokë flakë të kuq” të shkrimtarit dhe skenaristit të mirënjohur grek Kostas Mourselas, përkthyer nga Maklena Nika Të dashur miq të librit dhe të Botimeve Toena,  ju njoftojmë se sapo ka dalë në qarkullim romani “Flokë flakë të kuq” i shkrimtarit … Continue reading