Heshtje / Poezi nga Etleva Lilamani

Poezi nga Etleva Lilamani
 
 
Heshtje
 
Sus! Në tre gërma loti përmbledhur!
Suuus!E vranë heshtjen njerëz!
Njerëzorja humbi në malin me drithërimë të një nëne!
Të një nëne që pesë djem i humbi në batërdinë e suusiit!
Murtaja e zezë, stuhi e urryer,
u bë furtunë në kusi rrëkëllyer.
Edhe…, heshtje asgjë më!!!
Suuus! Dhembjen në bark të nënës e kthen në gur.
Dhe loti bëhet gur dhe guri kthehet në mal, që mbart një mall.
Mos u vish me të zeza nënë!
Qeshu për ditë të bardha, që sollën pranverën.
 
(Për një nënë kosovare, që i humbi të pesë djemtë e saj në raprezaliet e serbëve në Kosovë)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s