Mimoza Bici (Albania)

Mimoza Bici Mimoza Bici  was born in Tirana in 1965. She studied for business-administration and worked a long time with a local business. Currently she is attending studies for communication and social sciences in the European University of Tirana. Starting from … Continue reading

Poezi nga Erjon Muça

Poezi nga Erjon Muça   Hëna Ditën Hëna ditën duket si e hutuar, seç bën ca andërra të çuditëshme, kur bota e zhurmëshme është zgjuar; andrron sy hapur urrejtjen që mbledhin kallijtë e misrti që rriten kokëposhtë, herë këndojnë himnet … Continue reading

Poezi nga Dhimitri Jani Kokaveshi 

Poezi nga Dhimitri Jani Kokaveshi    MES DRITËS Dritares prisja!… Kudo E prisja, diellin?… Më falte Me trupin e ndritshëm!… Si qendër graviteti më përthithte dhe!… Harrohesha. Harrohesha, dritës?… Drita!… Më falte mëngjeset e saj rrezatuese!… Ndjejash dhe shpirti?… Ky … Continue reading