Fjongo meridianesh / Poezi nga Juljana Mehmeti

Poezi nga Juljana Mehmeti

 

Fjongo meridianesh

Shfaqet perëndimi kupolës së ndezur
me një diell që rrezet e fundit mbledh
hijëzimit mbrëmje
dhe puhi që lëviz paralevele.
Fjongo meridianësh shtrëngojnë belin e rrumbullakët të tokës,
në valsin e pafundëm rrotullim
orbitës yjore galaktikë.
Në shtatë rrathë purgatori zbresin shkallët
e dhjetë muza përndrijnë zjarrin e ngjitur drejt qiellit,
syve të ndezur të Prometeut,
që harku i ndjenjës të lidhë egzistencën
fluturuar rrathëve të panjohur jetës…

@ julja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s