Poezi nga Rrahim Sadiku

Poezi nga Rrahim Sadiku       Në Liqenin e Plavës -Esad Mekuli-   Është agu i ditës, pas natës së errët, Mjegulla ka rrafshuar natyrën – është puqur, pjesërisht, edhe me sipërfaqen e ujit dhe, tashmë ngadalë, tërhiqet anës … Continue reading

Poezi nga Albana Subashi

  Poezi nga Albana Subashi     Guxoj..   Guxoj të çjerr me thonj cipën vulgare të hipokrizisë trashur e konturuar…. ditë-netëve meskine të pabesisë . Guxoj ….dhe shpërfill aktin e dashurisë akute ku ekstaza padurimisht shformohet në,,,,trill….! Guxoj në … Continue reading

SI LINDI KISHA ORTODOKS E PAVARUR KOMBËTARE SHQIPTARE. ( PËRGJIGJE LIBRIT TË ANASTAS JANULLATOS ME TITULL “HISTORI E KISHËS NGA 1990 “. ) / Nga At NIKOLLA MARKU – KISHA ORTODOKSE PAVARUR KOMBETARE SHQIPTARE SHEN MARIA ELBASAN

  SI LINDI KISHA ORTODOKS E PAVARUR KOMBËTARE SHQIPTARE.   PËRGJIGJE LIBRIT TË ANASTAS JANULLATOS ME TITULL “HISTORI E KISHËS NGA 1990 “.     Nga At NIKOLLA MARKU KISHA ORTODOKSE PAVARUR KOMBETARE SHQIPTARE SHEN MARIA ELBASAN     Me … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA ” publikon librin me poezi ” Nuanca dashurie ” të autorit Florin Islamaj dhe redaktim të Lulzim Hajdarit.

  Shtëpia Botuese “ADA ” publikon librin me poezi ” Nuanca dashurie ” të autorit  Florin Islamaj   dhe redaktim të Lulzim Hajdarit.     “Nuanca dashurie” te autorit Florin Islamaj Redaktor: Lulzim Hajdari Recensent: Vera Istrefaj Botimi i parë, 2015 … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA ” publikon librin me poezi ” Trokas” të autores Mirela Ropi dhe redaktim të Ilmi Dervishit.

  Shtëpia Botuese “ADA ” publikon librin me poezi ” Trokas” të autores Mirela Ropi dhe redaktim të Ilmi Dervishit.   Mirela Ropi vjen me librin me poezi “Trokas” Redaktor: ILMI DERVISHI Recensa: ELONA MEHMETAJ Korrektore: OLIMBI SHARE Kopertina: Lefter … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA ” publikon veprën e një figurë embelematike të politikës dhe kuturës shqiptare, atë të ISUF LUZAJ , me titull “ Princesha Rugina “ dhe të përgatitur nga Zyba Hasa

  Shtëpia Botuese “ADA ” publikon  veprën  e një figurë embelematike të politikës dhe kuturës shqiptare, atë të ISUF LUZAJ , me titull “ Princesha Rugina “ dhe të përgatitur nga Zyba Hasa.     Titulli : Princesha Rugina Autor : Isuf … Continue reading

Kongresi 100 Universal i Esperantos në Lille, Francë, nga 25 korrik gjer 1 gusht 2015 – Tema: “Gjuhët, artet dhe vlerat në dialogun ndërmjet kulturave” / Bardhyl Selimi, Shoqata esperantiste shqiptare

Kongresi 100 Universal i Esperantos  në Lille, Francë, nga 25 korrik gjer 1 gusht 2015  Tema: “Gjuhët, artet dhe vlerat në dialogun ndërmjet kulturave”     Bardhyl Selimi, Shoqata esperantiste shqiptare         Qëndrimi i Shoqatës Esperantiste Universale (UEA) … Continue reading

Poezi nga Anton Gojçaj

  Poezi nga Anton  Gojçaj                                              ENERGJIA E POEZISË     botës i duhet edhe një botë   rrezet  e yjve të largët rrugë për në zemrën e zanafillës fjalët notojnë oqeaneve në kërkim të mundësisë së re … Continue reading

The three pillars of sustainable development / By Jorge Emilio Sierra Montoya* ( Translated from Spanish Language: Peter M. Tase )

The three pillars of sustainable development   By Jorge Emilio Sierra Montoya*       Translated from Spanish Language: Peter M. Tase   Source: http://www.eje21.com.co/2015/06/los-tres-pilares-del-desarrollo-sostenible/     James Austin, a professor at Harvard university and one of the highest academic … Continue reading