Bija ime / Nga Muhamet Mustafaj

Bija ime

 

 

muhamet mustafaj

Nga Muhamet Mustafaj

 

 

Aurora e skuqur e verës kishte shtrirë rrezët mbi shpatin e rrëpirtë, ndërkohë ajri i fresket i bjeshkës dhe një erëz e vogël shqetësonin gjethet e ahishtës së dëndur. Cicërima e zogjve dhe këmbona e bagëtive dëgjohej për rreth,sikur kishin prishur qetësinë e natës. Dielli porsi saqë kishte mbuluar Dukagjinin dhe aty-këtu pullazet nga llamarima shkëlqenin porsi pasqyrë e copëtuar.
Hija e rëndë e frashërit kishte mbuluar lëndinen e vogël, të shtruar me qilima dhe e rrëthuar më shkëmbinjë. Një heshtje mbretëronte, vetëm dy hija leviznin njëra pranë tjetres.Për rreth dëgjohej zëri i fëmijëve dhe levizje e c’rregullt e tyre.
Eh, axhë ca pika loti i shkuan faqëve pa i arritur gjër tek buzët e dridhura, shiu më një faculetë mëndafshi dhe u ul mbi gjunjë, nxori nga gjepi të përdredh një cigare kotroban.Natyra filloj të ngjallëj, rreth e cark, ndërkaq axhi ngushtohejsikur në shpirtin e tijë ndjente një dhëmbje që e rëndonte në këtë mengjes.
Eh, kam përcjell shumë por kjo sugarica fortë më ka lënduar ne shpirtë. Përsëri loti i rrjedhi faqeve. Karavani i krushkëve ngjitej përpjetë, ca në kuaj ca në këmb, në krye qëndronte flamuri në duart e një djaloshi, ndërsa në varg qëndronte një bulluqinë, e djersitur duke shirë djerset, më pas të vargëzuara njëra pas tjetres.
Mbi gjokun e bardhë biondina sykaltër, kokëulur, zbriste tatëpjetës, tri-katër krismë u dëgjuan.Ndërkohë jehojë bjeshka dhe vargu u fsheh pas ktheses së parë. I mblodhën qilimat nga lëndina e bukur dhe ca cigare të hedhura. Mbi një shkëmb ende qëndronte ulur dhe kujtonte fëmijërin e copëzes së shpirtit, bija ime pac fat. Ndërkaq dielli përëndoi cigare të panumërta shuheshin pranë këmbëve të tijë.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s