LULJA E FUNDIT (fragment novele nga libri me novela “ZHGËNJIMI” i autorit Kristaq Turtull) – Kushtuar piktores së talentuar Sofia Zengo Papadhimitri

LULJA E FUNDIT (fragment novele nga libri me novela “ZHGËNJIMI” i autorit Kristaq Turtulli Kushtuar piktores së talentuar Sofia Zengo Papadhimitri Viviani, infermierja gjoksmadhe, me nishan të zi në vetullën e majtë, hapi perden e madhe dhe dhoma u mbush … Continue reading

Poezi nga Vaso Papaj

Poezi nga Vaso Papaj   Kilometra Kilometra, Mijëra kilometra, mijëra! Seç më mbyti hapësira. Retë më ngjajnë me egërsira. Për çdo natë avionë, tragete. Të kam në mendje, me vete, Po me duar kurrë s’më preke, Larg se larg përherë … Continue reading

Duamëni!-për të jetuar: Stop Dhunes Ndaj Gruas! Dje, Sot -U Vra -u Dhunua fizikisht dhe psikollogjikisht, -një GRUA!-Sa poshtë ka rënë shoqëria shqiptare në trajtimin e gruas / Nga Raimonda MOISIU

Duamëni!-për të jetuar. Stop Dhunes Ndaj Gruas! Dje, Sot -U Vra -u Dhunua fizikisht dhe psikollogjikisht, -një GRUA!- Sa poshtë ka rënë shoqëria shqiptare në trajtimin e gruas.   Nga Raimonda MOISIU Vazhdojnë të vritën gratë dhe ky lloj tmerri, … Continue reading

Poezi nga Anila Kruti

Poezi nga Anila Kruti   *** Shfaqur në vezullim yjësie këtë natë e veshur me të kuqe Ndihem Divë . Uragan me afsh zjarri që të përfshin të gjithin. Shpërthej dritëhapësirave dhe qëndroj pezull mbi të tuat qerpikë. Rrezëllij… Derdhem … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik “Puthja pagane” të autorit Mario Çaçi

Shtëpia Botuese “ADA” publikon vëllimin poetik “Puthja pagane” të autorit Mario Çaçi Titulli: Puthja pagane Autor: Mario Çaçi Redaktor letrar: Dr. Eris Rusi ©Të drejtat autorit Formati: 14×20 ISBN: 978-9928-269-73-7 Përgatiti për botim: Roland LUSHI Shtëpia Botuese “ADA” Adresa: Rr. … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin me vjersha dhe fabula “PËR MUA S’ KA EMIGMË të autorit Arben Petri TREBICKA

Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin me vjersha dhe fabula “PËR MUA S’ KA EMIGMË të autorit Arben Petri TREBICKA Autori: ARBEN PETRI TREBICKA Titulli: PËR MUA S’ KA EMIGMË Redaktoi: YLA NEZIRI Korrektoi: Flonja ANDRANJI Vizatimi i kopertinës: Artemis POPLLO … Continue reading

Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “EKZEMË E KOHËS MODERNE” të autores  Dava Nikolli 

Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “EKZEMË E KOHËS MODERNE” të autores  Dava Nikolli  -Titulli: EKZEMË E KOHËS MODERNE -Autore: Dava Nikolli -Redaktore & korrektore: Vjollca Shurdha -Kopertina: Helena Mehuka -NB/.Redaktimi e korrektimi i këtij libri është bërë në bazë të … Continue reading