Kalendari poetik: Amin Maalouf 1949 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Amin Maalouf

Kalendari poetik: Amin Maalouf 1949

Sot, më 25 shkurt, mbush 70 vjeç Amin Maalouf, gazetar dhe shkrimtar libanez (prej disa vitesh ka marrë shtetësinë franceze). Ka fituar çmime të ndryshme për veprat e tij si p.sh., Goncourt, Princi i Asturias dhe çmimin Mesdheu, që jepet prej vitit 1984 në Francë. Ja një poezi prej tij:

DY ZEMRA

Do të doja dy zemra me pasë,
të parën të pandjeshme,
të dytën vazhdimisht të dashuruar:
këtë t’ua besoja vetëm atyre për të cilët rreh
dhe me tjetrën i lumtur do të jetoja.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s