Gjithmonë mbetet një pjesë e tepërt – Ndue Ukaj / Nga libri, “Unë studiova njëherë në një fakultet të mrekullueshëm”, të përkthyer nga suedishtja Edita Kuci- Ukaj

Ndue Ukaj   Gjithmonë mbetet një pjesë e tepërt Tua Forsström Gjithmonë mbetet një pjesë e tepërt. Në pamjen këtu me hijen e gjelbër të ujit, kallami i hijesuar nga pemët, balta, bulkthi… Duhet të kemi një Imazh që ta … Continue reading

PARA 20 VITEVE, EDHE SOT AKTUALE: NDARJA E PUSHTETIT NËN PLAFIN E LUFTËS ÇLIRIMTARE(Vlerësime mbi Qeverinë Thaqi dhe formën e krijimit të saj)Nga: Brahim Ibish AVDYLI

PARA 20 VITEVE, EDHE SOT AKTUALE: NDARJA E PUSHTETIT NËN PLAFIN E LUFTËS ÇLIRIMTARE (Vlerësime mbi Qeverinë Thaqi dhe formën e krijimit të saj)   Nga: Brahim Ibish AVDYLI Pas disa shkeljeve të platformës çlirimtare, zhvilluar në vazhdimësi prej fillimit … Continue reading

IN PUNTA DI LIBRO……di Domenico Pisana. La sublimazione della libertà nella silloge “Gabbiani sanguinanti” del poeta arabo Raed Anis Al-Jishi

IN PUNTA DI LIBRO……di Domenico Pisana. La sublimazione della libertà nella silloge “Gabbiani sanguinanti” del poeta arabo Raed Anis Al-Jishi https://www.radiortm.it/2019/02/18/in-punta-di-librodi-domenico-pisana-la-sublimazione-della-liberta-nella-silloge-gabbiani-insanguinati-del-poeta-arabo-raed-anis-al-jishi/?fbclid=IwAR0C6BIa-Le5ooHagM2Yd0C1bYatfY095wPoE8ro5ixK3iW1zhR8Bz7JiLU Un’ interessante voce poetica del mondo musulmano, caratterizzata da versi che riescono a stagliarsi dentro un positivo incontro di … Continue reading