Kalendari poetik: César Cantoni 1951 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

César Cantoni

Kalendari poetik: César Cantoni 1951
Sot, më 23 shkurt, është datëlindja e poetit argjentinas. Ka botuar 10 libra me poezi. Gjithashtu ka botuar nëpër revista të ndryshme shumë artikuj kritikë dhe ese. Poezitë e tij janë përkthyer në disa gjuhë evropiane. Ja njëra në shqip:

HUMBËS I PËRJETSHËM

Humbës i përjetshëm jam.
Humba punën, kapelen dhe durimin.
Sa herë për ndonjë kalë vë bast,
Ai thyen këmbën qysh në nisje.
Dhe numuri im i fatit
S’bie kurrë në llotari.
Madje dhe në lojën e dashurisë
Zemra ime luan me humbje.
Me qef do të hidhesha nën rrotat e trenit
Të nëntë e gjysmës që vjen nga Tolosa,
Por kam frikë se s’kalon në orar.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s