Kalendari poetik: Vojka Smiljanić-Đikić (1932-2016) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Vojka Smiljanić-Đikić Kalendari poetik: Vojka Smiljanić-Đikić (1932-2016)   U lind më 29 shtator 1932 Vojka Smiljanić-Gjikiç, poete, përkthyese e njohur bosnjake. Studioi Romanistiskë në Universitetin e Beogradit. Ka botuar dhe antologji të poezisë algjeriane (bashkëshorti i saj, Osman Gjikiç, ka … Continue reading

Sən mənim şəklimi çəkə bilməzsən (You can’t paint my picture) – Poem by Terane Turan Rehimli / Translated from Azerbaijani into English by Sevil Gulten

Poem by Terane Turan Rehimli   Sən mənim şəklimi çəkə bilməzsən Ağacı çəkərsən, daşı çəkərsən, Yazda beli sınan qışı çəkərsən, Dünyada nə var – pis, yaxşı, çəkərsən, Sən mənim şəklimi çəkə bilməzsən. Oxşada bilərsən qaş-gözümü də, Rəngini taparsan hər sözümün … Continue reading

“Uiteindelijk” – Wim van Til Uitgeverij: Kleinood & Grootzeer (Nederland) – “Ultimately” – Wim van Til Publisher: Kleinood & Grootzeer (The Netherlands) /

“Uiteindelijk” – Wim van Til Uitgeverij: Kleinood & Grootzeer (Nederland) Enkele maanden geleden verscheen van Wim van Til zijn dichtbundel “Uiteindelijk”, een bibliofiele uitgave 38 blz. in een eerste oplage van 100 genummerde exemplaren. Vandaag kwam de dichter bij mij … Continue reading

Mark Meekers (Belgium)

Mark Meekers Studeerde Wijsbegeerte en Letteren (Moderne geschiedenis, KU Leuven). 80 Publicaties in boek- of brochurevorm (27 bundels poëzie, 1 roman, 3 kunstmonografieën, essaybundels, bloemlezingen en verzamelbundels). Hij schreef kortverhalen, recensies, chanson- en liedteksten, zat in talrijke redacties en was … Continue reading

E BUKURA E MUND TË KEQEN – Parathënie e Antologjisë Poetike: TRIREMA E POEZISË JONIANE – EDICIONI XIV (BOTIM I KLUBIT TË KRIJUESVE JONIANË / Nga: Pajtim ÇAUSHI

KLUBI I KRIJUESVE JONIANË TRIREMA E POEZISË JONIANE – EDICIONI XIV   E BUKURA E MUND TË KEQEN Kryetari i Shoqatës së Krijuesve Jonianë dodhitë e ditës shfaqen të pastra në mbrëmje. Por koha di vetëm të rrjedhë. Kështu ngjizen javët, … Continue reading

100 Thousand Poets for Change – La giornata mondiale della poesia con Agnese Monaco 2020

100 Thousand Poets for Change – La giornata mondiale della poesia con Agnese Monaco 2020

This is : 🇮🇹 100 Thousand Poets for Change – La giornata mondiale della poesia con Agnese Monaco 2020 in questo album saranno inseriti i vostri video con la poesia a tema libero, edita o inedita. Hai tempo fino alla mezzanotte del 25 settembre. Tutto gratis. Puoi condividere il tuo video e farti votare dai tuoi amici! Chi avrà più voti vincerà! Si vota col like sotto al video. Il popolo di internet sarà la giuria popolare, distinta da quella tecnica formata dai giurati. Ci saranno due classifiche. Invia a mondialepoesia@gmail.com o agnese.emme@hotmail.it insieme al modulo scritto sotto al primo commento.
🇬🇧 100tpc 2020 Send free your video with your poem write too in the mail in your Lang and give me the authorization to share in Facebook & in youtube your video. You can send me all until 25th September at 11:59 pm, will be on line start 26th September and start the votations you Can share it with your friends, the video with most like win. Write at agnese.emme@hotmail.it or mondialepoesia@gmail.com
🇪🇸 100 mil poeta por El cambio 2020 enviame tu video con tu poesia libre, fin El 25 de septiembre no he. El 26 eso seré on-line y tu puedes clicar que te gusta y decirlo a tus amigos El mejor con muchos like gana! Escribe aquì : agnese.emme@hotmail.it o mondialepoesia@gmail.com y escribeme que me da tu autorizacion de publicacione on-line libre.

🎈Modulo : Modulo di partecipazione
Io sottoscritto Nome e cognome, nato a…., il…., autorizzo la dottoressa Monaco a pubblicare ed utilizzare il mio video con la mia poesia ed inserirlo nei suoi social (youtube : OnlyAgnese e Facebook :AgneseMonacoOfficial e sul profilo di Agnese Monaco ) senza nulla a che pretendere e manlevando da ogni responsabilità civile e penale sul video inviato la dottoressa Monaco. Sottoscrivo che il testo, le immagini e tutto ciò che é ivi contenuto sono di mia proprietà. Allego il testo della poesia, assumendomi la piena responsabilità del testo e dei contenuti, sottoscrivendo che non violano le Leggi vigenti.

Konkursi letrar “Alternativa 2020” / Eltona Lakuriqi – Drejtoresha e revistës “Alternativa”

Konkursi letrar “Alternativa 2020”
 
Revista “Alternativa” shpall konkursin letrar “Alternativa 2020”.
Punimet duhet të dërgohen në adresën:
eltona.tona12345@outlook.com
brenda datës 25 nëntor 2020.
 
Pjesëmarrja është e lirë. Autorët nuk kanë asnjë detyrim financiar për pjesëmarrjen në këtë konkurs.
Mund të marrin pjesë të gjithë autorët qe kanë mbushur 18 vjeç deri më 25 nëntor 2020.
Poezitë duhet të jenë të pabotuara dhe nuk duhet të botohen deri në shpalljen e fituesve të konkursit.
Poezitë nuk duhet të jenë të botuara më parë në versionin e shtypur: libra, antologji, revista, gazeta, përmbledhje etj. Nuk duhet të jenë të botuara as në botime online: gazeta, revista, facebook, blogje etj. Poezitë duhet të jenë në gjuhën letrare. Nuk pranohen poezi në dialekt dhe në gjuhë të huaj.
Poezitë duhet të dërgohen në word dhe nuk duhet të jenë më të gjata se 25 vargje.
Çdo pjesëmarrës duhet të nisë një CV të shkurtër (maksimumi 20 rreshta) të pajisur me një fotografi të tijën në një faqe dokument A4.
Brenda muajit nëntor çdo pjesëmarrës do të njoftohet në adresën e postës së tij elektronike për marrjen e materialit të paraqitur në konkurs.
Poezitë e dhjetë autorëve finalistë do të botohen në revistën “Alternativa”.
Fituesit, fituesi i çmimit të parë, fituesit e çmimit të dytë dhe fituesit e çmimit të tretë do të marrin çertifikatën e çmimit së bashku me numrin e revistës “Alternativa” ku do të botohen poezitë me të cilat janë paraqitur në konkurs.
Pjesëmarrësit do të njoftohen për emrat e dhjetë autorëve finalistë brenda datës 25 dhjetor 2020 në adresën e tyre të postës elektronike.
Pjesëmarrësit do të njoftohen për emrat e fituesve të çmimit të parë, të dytë dhe të tretë brenda muajit janar 2021 në adresën e tyre të postës elektronike.
 
 
 
Eltona Lakuriqi
Drejtoresha e revistës “Alternativa”

Doli nga shtypi Antologjia e Takimit Poetik Ndërkombëtar “Trirema e Poezisë Joniane” (Saranda, Albania. Edicioni XIV, 2020)

Doli nga shtypi Antologjia e Takimit Poetik Ndërkombëtar “Trirema e Poezisë Joniane” Saranda, Albania. Edicioni XIV, 2020 Anthology of Poetry International Meeting “The Trinity of Ionian Poetry”, Saranda, Albania, Season XIV September 2020 Me pjesëmarrës poetët: 1- Arion Mato Albania … Continue reading