NJERËZIT DHE DRURËT / Poezi nga Kolec P. Traboini

Poezi nga Kolec P. Traboini

 

NJERËZIT DHE DRURËT

Ashtu si jo të gjithë të duan
ashtu dhe jo të gjithë të urrejnë
qëndrimi në mosdashje – i mundimshem
akoma më vrasës qendrimi ne mes

vetmia – trishtimi i drurëve pa gjeth
për njerëz që kanë humbur lumturinë
vjen acari e dimri shpirtin krejt t’a zhvesh
por nuk humbet shpresa t’i gjesh në tjetër stinë

… edhe drurët edhe njerëzit:
gjethet, lulet dhe dashurinë!

gusht 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s