Kalendari poetik: Vojka Smiljanić-Đikić (1932-2016) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Vojka Smiljanić-Đikić Kalendari poetik: Vojka Smiljanić-Đikić (1932-2016)   U lind më 29 shtator 1932 Vojka Smiljanić-Gjikiç, poete, përkthyese e njohur bosnjake. Studioi Romanistiskë në Universitetin e Beogradit. Ka botuar dhe antologji të poezisë algjeriane (bashkëshorti i saj, Osman Gjikiç, ka … Continue reading

Sən mənim şəklimi çəkə bilməzsən (You can’t paint my picture) – Poem by Terane Turan Rehimli / Translated from Azerbaijani into English by Sevil Gulten

Poem by Terane Turan Rehimli   Sən mənim şəklimi çəkə bilməzsən Ağacı çəkərsən, daşı çəkərsən, Yazda beli sınan qışı çəkərsən, Dünyada nə var – pis, yaxşı, çəkərsən, Sən mənim şəklimi çəkə bilməzsən. Oxşada bilərsən qaş-gözümü də, Rəngini taparsan hər sözümün … Continue reading