Një natë… – Poezi nga Kostandin KAVAFI / Përktheu në shqip Irina Hysi. MA

Poezi nga Kostandin KAVAFI
 
 
Një natë…
 
Dhoma ishte e varfër dhe e mjerueshme,
fshehur lart mbi tavernën e dyshuar.
Nga dritarja dukej rrugica,
E papastër dhe e ngushtë.
Nga poshtë vinin zëra të disa punëtorëve
që luanin letra dhe që argëtoheshin.
Dhe atje, në popullaritet, krevati im modest…
Unë kisha” trupin e dashurisë, kisha buzët,
gëzimet e mia të këndshme, sensualet e dehura,
të trëndafiltat e një dehjeje të tillë, ku edhe tani,
që unë shkruaj, pas kaq shumë vitesh!
Në mes të shtëpisë së vetmuar, po dehem përsëri…?…
 
 
 
Përktheu Irina Hysi
Art Irina Hysi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s