Kalendari poetik: Dunya Mikhail 1965 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Dunya Mikhail

Kalendari poetik: Dunya Mikhail 1965

Gazetare dhe poete irakene, sivjet mbush 55 vjeç. Prej vitit 1990 jeton në SHBA, ku studioi në Wayne State University në Detroit. Në vitin 2001 OKB i dha çmimin “Për Lirinë e Shkrimit”. Ja një poezi prej saj

FALËNDERIM

Falënderoj të gjithë ata që s’i dua,
për ta nga dhimbja e kokës nuk vuaj
atyre letra të gjata nuk u shkruaj
nuk m’i trazojnë ëndrrat e mia
nuk bëhen kurrë merak për mua
nëpër gazeta nuk lexoj horoskopin e tyre
numurit të tyre nuk i bie në telefon
nuk e vras mëndjen për ta.
U jam mirënjohëse
sepse nuk ma turbullojnë
Jetën!

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s