Poezi nga Seli Murati 

Poezi nga Seli Murati 

 

Ti s’je vetëm

Ti nuk je këtu të shohësh sytë e mi
në kaltërsinë e tyre ruaj dashurin
sy të cilët gjuhën e zemrës flasin 
buzëqeshur ruajnë imazhin tënd
sy që derdhin ngjyra deti valë-valë
brenda tyre natë e ditë masin largësinë
qerpikë të lagura, në sy lulesh larë me vesë,
si valët të detit shkumëzuar
hedh hapat me shpresë shpirttrazuar
në kujtesë të mbajë
këtu pran meje
Ti s’je vetëm

 

VETMISË

Vështro sytë e mi
në kaltërsinë e tyre ruajnë
dashurinë dhe
gjuhën e zemrës flasin!…
Buzëqeshjeve?
Ruajnë imazhin tënd.
Sy… që derdhin
ngjyrat e detit, si dallgët
valë-valë matin
largësitë, na i mbulojnë
qerpikët!… Natë dhe ditë
të lagura, sy larë, vesës!….
Të shkumëzuar dhe
shpirttrazuar shpresë?…
Më mbyt kujtesën mbaj
rritur… vetmisë.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s