UDHËTIME… DIELLORE / Nga Dhimitri Jani Kokaveshi

Dhimitri Jani Kokaveshi

 

UDHËTIME… DIELLORE

 

***

Gurin e çmuar!…
Margaritarin që kërkova
ja dorëzove
Shpirtit, mos iu shmang.

***

Erdhi pranvera
po dimrin!…
Nuk e shkundëm akoma.

***

Buzët?… Tharë.
Vaditjeve
Po do të marrësh
Diellin!…
Rrezatimet dhe shkëlqimet!…
Nuk t’i thaj.

***

Natës, ja zboja
heshtjet
i ndizte!… Me dashuritë.

***

Mes zjarresh
shuaja
Shpirtin!… Kohërave
që nuk dëgjojnë.

 

***

Si qiparis përzgjidhja
lartësitë!…
Më mungonin.

***

Shpirtra brengosur
duartrokisnin
ujqerit?… Fajësonin!…
Qengjat.

***

Mos ma fshih
thesarin!…
Në urtësi studimi lija
mendimet!…
E shkruara.

***

Korridoret?… E errëta.
Semaforët!…
Prishur, zbërthenin
udhëkryqet
e jetës, pa terapi.

 

***

Momenteve u përzgjodh
me dashurinë!…
Ndriste… shpresa?…
Diellore, veç mos e vrit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s