Caroline Nazareno-Gabis

Caroline Nazareno-Gabis Caroline Nazareno-Gabis a.k.a. Ceri Naz, born in Anda, Pangasinan known as a ‘poet of peace and friendship’, is a multi-awarded poet, editor, publicist, linguist, educator,  and women’s advocate. Graduated cum laude with the degree of Bachelor of Elementary … Continue reading

Poezi nga Petraq Risto

Poezi nga Petraq Risto   SFIDË Mos duartrokisni shpesh, veçanërisht në mëngjes mos duartrokisni Dita s’ka jehonë dhe thundrat e Pegasit nuk lënë gjurmë yjesh. Zhytuni brenda vetes me një batiskaf dëshirash, instiktet ndizni Merrjani Panit dy brirët e vegjël … Continue reading

Regëtima  e pulëbardhës dhe kaltërsitë e Jonit! (Vështrim mbi përmbledhjen “Regëtimë pulëbardhash , të Marjeta Shatro Rrapaj) / Nga: Adem Xheladini, Kërçovë

Regëtima  e pulëbardhës dhe kaltërsitë e Jonit! (Vështrim mbi përmbledhjen “Regëtimë pulëbardhash , të Marjeta Shatro Rrapaj) Ka kohë që provoja të ndaja mendjen të ulesha e të sistemoj mbresat nga rrëfenjat e “Regëtimës së pulëbardhave” që vjen si libër … Continue reading

Kinga Fabó (Hungary)

Kinga Fabó Kinga Fabó is a Hungarian poet. Her poetry has been widely published in international literary journals and poetry magazines including Modern Poetry in Translation (translated and introduced by George Szirtes); Numéro Cinq, Ink Sweat & Tears, Deep Water … Continue reading