Akili luftoi si pellazg, jo si helen (Përkatësia etnike e Akil Pelidit dhe kontributi i akademik Apollon Baçes në zbardhjen e të vërtetave historike) / Nga: Kujtim Mateli

Akili luftoi si pellazg, jo si helen Përkatësia etnike e Akil Pelidit dhe kontributi i akademik Apollon Baçes në zbardhjen e të vërtetave historike Nxitjen për këtë shkrim e mora nga intervista e akademik Apollon Baçes, dhënë gazetarit Roland Qafoku, … Continue reading

Poezi nga Fejzi Murati

Poezi nga Fejzi Murati   KITARA E SHPIRTIT Këtë mbrëmje buzëdeti ku simfonia e tij madhështore s’njeh kufij, në muzgun e purpurt shpërthyen disa tinguj kitare dhe telat e shpirtit m’i drodhën në gji… kur meditoja me vetminë time në … Continue reading