Kalendari poetik: Chitra Banerjee Divakaruni 1956 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Chitra Banerjee Divakaruni
 
Kalendari poetik: Chitra Banerjee Divakaruni 1956
 
U lind në Kalkuta (Indi), më 29 korrik 1956 shkrimtarja, poetja eseistja, skenaristja etj., C.B. Divakaruni. Pasi mbaroi universitetin atje, më 1976 shkoi në Wright State University (SHBA) ku mori masterin, pas disa vitesh edhe shtetësinë amerikane dhe tani punon e jeton atje. Ja përzgjedhja ime në 65 vjetorin e lindjes së saj:
 
 
ZEMËR E ÇLIRUAR
 
Sa emocionuese, mendoja,
peshë të çohesh në mes të kaosit,
pezull të rrish në drejtpeshim, pa frymë
në zgrip të asgjësë.
Pastaj të hidhem poshtë, në humnerë,
trupi im i brishtë copash të bëhet,
eshtrat të thërmohen, të lirohen,
shkumbë të bëhen,
zemra më në fund nga zinxhirët të çlirohet.
 
 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s