Kalendari poetik: Tatjana Pregl Kobe 1946 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Tatjana Pregl Kobe
 
Kalendari poetik: Tatjana Pregl Kobe 1946
 
Ndër poetët që kanë më 31 korrik datën e lindjes, zgjodha poeten slovene që mbush sot 75 vjeç. Tatjana Pregl Kobe është poete, eseiste dhe kritike arti. Ka botuar rreth 12 libra për artin, mbi 10 libra për fëmijë dhe të rij dhe 12 përmbledhje poetike. Ja një poezi prej saj:
 
 
VDEKJA E PLANETIT
 
ne që botën mbajmë ndër duart tona
pezull jemi mbi sipërfaqen e xhveshur e të rrjepur të planetit
mbi anijen që ka përvoja njerëzore
një masakër të re paralajmërojmë:
me trupat tuaj
me gjakun tuaj
Noè me Arkën
brezat një pas një do t’i përcjellë për në Had
dhe toka do të mbetet e mjerë, e shkretë dhe e shuar
dhe mbi një grumbull eshtrash një vdekatar i ri do të lindet
e një tjetër masakër do të paralajmërojë
dhe Noè do të lindet sërish.
 
 

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s