POET OF LOVE / Story poem by Hannie Rouweler

 
Story poem by Hannie Rouweler
 
 
POET OF LOVE
 
Today a special discovery: a poet who announces himself as
the poet of love.
He lives in the Maldives. I looked up everything about love and this archipelago.
I’ve never seen anything like this before. I give you the directions.
 
Malé (މާލެ) is the capital of the Republic of Maldives. This city, with more than 104,000 inhabitants in 2006, is located on the island of Malé, part of the Kaafu Atoll, and covers the entire island. The island measures only 1 by 1.7 km and is completely built up. It is the economic and administrative heart of the Maldives.
 
In the 12th century, the people of the Maldives converted to Islam. Before that time, the island was already inhabited, but very little is known about it. When the monarchy was abolished in the 20th century, the city was completely restructured under President Ibrahim Nasir. The royal palace was demolished, along with the city walls and a fortress. The land area was increased by 1/3. On December 26, 2004, the city was largely flooded by a tsunami caused by the earthquake in the Indian Ocean. On September 29, 2007, a bomb attack occurred near one of the mosques. 12 tourists were injured.
Malé International Airport is located on the nearby island of Hulhulé. This island is connected to Malé by a bridge. This bridge, the Sinamale Bridge, was opened in 2018 and is 2.1 kilometers long.
 
 
POET OF LOVE
 
Vandaag een bijzondere ontdekking: een dichter die zichzelf aankondigt als
the poet of love.
Hij woont op de Maldiven. Ik heb alles opgezocht over de liefde en deze eilandengroep.
Zoiets heb ik nog nooit eerder gezien. Ik geef je een richtingaanwijzer.
 
 
Malé (މާލެ) is de hoofdstad van de republiek der Maldiven. Deze stad, met in 2006 meer dan 104.000 inwoners, bevindt zich op het eiland Malé, onderdeel van het Kaafu-atol, en beslaat het gehele eiland. Het eiland meet slechts 1 bij 1,7 km en is volledig volgebouwd. Het is het economische en bestuurlijke hart van de Maldiven
 
In de 12e eeuw werd de bevolking van de Maldiven bekeerd tot de islam. Voor die tijd was het eiland al wel bewoond maar daarover is erg weinig bekend. Toen in de 20e eeuw de monarchie werd afgeschaft, werd de stad onder president Ibrahim Nasir geheel geherstructureerd. Hierbij werd het koninklijk paleis afgebroken, samen met de stadsmuren en een fort. Het landoppervlak werd met 1/3 vergroot. Op 26 december 2004 kwam de stad grotendeels blank te staan door een tsunami, veroorzaakt door de aardbeving in de Indische Oceaan. Op 29 september 2007 vond een bomaanslag plaats in de buurt van een van de moskeeën. Hierbij raakten 12 toeristen gewond.
Luchthaven Malé International Airport ligt op het nabijgelegen eiland Hulhulé. Dit eiland is via een brug verbonden met Malé. Deze brug, de Sinamalebrug is geopend in 2018 en is 2,1 kilometer lang.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s