Poezi nga Lida Lazaj

Poezi nga Lida Lazaj   HIPOTEKË Kur babai mendoi, se erdhi koha për t`ë trashëguar dritën e shpirtit, duke mbajtur mbi shpatulla çerdhen e zogjve të vet mendoi dhe universin tokë-ujë- ajër “ Njeriu është si pema” thosh. S`ju zinte … Continue reading

 MALI I VASHËS (Bazuar në një mit, ku dhe sot e kësaj dite mali sa kalon Elbasanin quhet “Mali i Vashës” dhe xhamia e Sinan Pashës quhet “Xhamia e poetëve” ) / Tregim nga Zyba Hysa

 MALI I VASHËS (Bazuar në një mit, ku dhe sot e kësaj dite mali sa kalon Elbasanin quhet “Mali i Vashës” dhe xhamia e Sinan Pashës quhet “Xhamia e poetëve” )   Tregim nga Zyba Hysa Agu i mëngjesit kishte … Continue reading

Poem by Germain DROOGENBROODT

  ***   別追著夜裡的星光跑 要引導那 囂張的塵俗的黑暗面向陽   不要吝啬施捨品 要與夜的流浪者分享 以食物與酒香   向破曉時分拋擲玫瑰吧       ***   DO NOT follow the stars of the night but upstream the darkness which is earthly and palpable   don’t save the alms share … Continue reading