Kalendari poetik: Irene Gruss (1950-2018) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Irene Gruss

Kalendari poetik: Irene Gruss (1950-2018)

Poete argjentinase, sot më 31 gusht do të mbushte 69. Dashuria e saj e parë qe muzika, por më vonë iu kushtua krejtësisht poezisë. Ja një poezi nga poetja që ndrroi jetë vitin e kaluar:

KAM NUMURUAR ME GISHTA 

Me gishtat e dorës kam numuruar
sa herë kam patur, jo sa herë kam dashur.
Majat e gishtave
u vunë të më ngulnin. Vijat
e dorës qeshnin. (I kam dashur
ata që kam patur? Si t’ju them
që kam dashur pak
nga ky, pak nga ai,
e kam fituar, apo e kam humbur
një bujari të tillë?).

Tashmë ngërthehem
pas asaj që kam – më mirë pak
se asgjë –
shoh vijat që përqeshja,
dhe lehtë, ngadalë dorën
hap, e lë të bjerë
rërën, pastaj kthehem e mbledh.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s