МАЈА ХЕРМАН СЕКУЛИЋ – У ЗЕМЉИ ЗМИЈА И БИСЕРА ( У потрази за ишчезлим временом) / Веселин Мишнић

МАЈА ХЕРМАН СЕКУЛИЋ У ЗЕМЉИ ЗМИЈА И БИСЕРА ( У потрази за ишчезлим временом) За наслов овом тексту који се делимично бави ликом и делом Маје Херман Секулић (акценат је стављен на поезију, одређеније на њене управо објављене “Изабране песме“) … Continue reading

سؤال يتكرر / Hana Shishiny

سؤال يتكرر كالرمال تهرب بين الاصابع كذخات المطر احكم قبضتي ولكن الحب يهرب والقمر حزين يبكي خيبة البشر… فقاقيع الفرح ممغنطة تتقارب.. تلهو.. تتسلل ترقص بين يدي تتحد… ثم تذوب النشوة على شفتي مذاق…. يتحلل فصول هي الحياة كالطبيعة لا … Continue reading

Në studion TVSH- 3, emisioni “Ura” me poeten shqiptare Anila Karapidou

Në studion e TVSH- 3, emisioni “Ura” me poeten shqiptare Anila Karapidou

Në studion TVSH, emisioni  “Ura një poete shqiptare” me poeten  Anila Karapidou, e cila prej vitesh jeton në Selanik të Greqisë, por poezitë i shkruan në gjuhën që ia do zemra, në shqip. Ne lexuam bashkë në studio disa prej tyre, që na ngjallën emocione tepër pozitive, gjë për të cilat kemi mjaft nevojë në këto kohe, ku flitet veç për politikë. Arti e zbukuron jetën dhe poezitë e Anilës zbukuruan studion tonë

Për më tepër klikoni linkun: