Poezi nga Ajete Pavata

  Poezi nga Ajete Pavata     ËNDRRËS   Heshtja ime e zëshme Ti vret mendimet urtake Dashurinë dhe vuajtjen madhëron Ëndrrës, shpresë dhuron.     DITËS   Ike, por drita të vjen pas Ishit përherë të pandara Për t’jetuar … Continue reading

Poems by Federico García Lorca / Translated into Bengali by Kamrul Islam

  লোরকা’র কবিতা   স্প্যানিশ কবি ও ন্যাট্যকার ফেদারিকো গার্সিয়া লোরকা স্পেনের গ্রানাডা প্রদেশের এক ধনাঢ্য জমিদার পরিবারে ১৯৯৮ সালের ৫ জুন জন্মগ্রহণ করেন। মৃত্যু ১৮ অথবা ১৯ আগস্ট, ১৯৩৬। তাঁর মাতা ছিলেন স্কুল শিক্ষিকা। আন্দালুসিয়ার গ্রামীণ পরিবেশে তিনি বড়ো … Continue reading

Βαρύτητα (Gravitet) – Γκλαντιόλα Γιόρμπους / Μετάφραση από: Θεονι Κωντι

  Γκλαντιόλα Γιόρμπους     Βαρύτητα   Οι απόηχοι πετούν με τον άνεμο, σαν αμμόλοφους στην έρημο. Αργά η μοναξιά κρέμεται στον ώμο. Και η νύχτα σωπαίνει… Μεθυσμένα, προς το έδαφος, τα αστέρια χτυπούν. Τι άθλια βαρύτητα! Ο άνθρωπος υποφέρει … Continue reading

Kapitulli për Isak Babelin: “Pishtari në veshin tim – Histori e një jete” (Vepër Autobiografike) – ELIAS KANETI *Laureat i Çmimit Nobel / Përktheu nga origjinali: Aristidh Ristani

  “Pishtari në veshin tim – Histori e një jete”  (Vepër autobiografike) ELIAS KANETI –Laureat i Çmimit Nobel     Kapitulli për Isak Babelin   Një vend të rëndësishëm në kujtimet e mia të periudhës berlineze zë Isak Babeli. Nuk … Continue reading

Simone Magli (Itali)

  Simone Magli (Itali)   Simone Magli lindi në Pistoia, ku aktualisht jeton dhe krijon. Ai ka lindur në 30 Tetor 1984. Krijon shkrime të shkurtra: poezi hermetike dhe aforizma. Poezitë e tij jane publikuar në blog të poezive dhe … Continue reading