Nderim e kujtim, në 110-vjetorin e lindjes: GJENIU I GJUHËSISË SHQIPTARE (Prof.Dr. EQREM ÇABEJ-Akademik) / Nga: Prof.Murat Gecaj: publicist e studiues

Nderim e kujtim, në 110-vjetorin e lindjes: GJENIU I GJUHËSISË SHQIPTARE (Prof.Dr. EQREM ÇABEJ-Akademik) Në nderim e vlerësim të lartë, për jetën dhe veprën e tyre: atdhetare, arsimore-pedagogjike e shkencore, disa vjet pas mbarimit të studimeve të larta, shkrova dhe botova librin … Continue reading

Shqiptimi poetik i dhembjes si katarsë shpirtërore (Për poezinë e zgjedhur të Timo Mërkurit, përmbledhur në librin ËNDËRRIME TË MBYTURA NË DET, edituar nga Shtëpia botuese “Beqir Musliu”, Gjilan, 2018) / Nga: Prof. Dr. Anton Nikë Berisha

Shqiptimi poetik i dhembjes si katarsë shpirtërore (Për poezinë e zgjedhur të Timo Mërkurit, përmbledhur në librin ËNDËRRIME TË MBYTURA NË DET, edituar nga Shtëpia botuese “Beqir Musliu”, Gjilan, 2018)   Nga: Prof. Dr. Anton Nikë Berisha “E vetmja kënaqësi … Continue reading

Poezi nga Dijana Toska

Poezi nga Dijana Toska   Kthimi Siç ndodh gjithnjë, krejt papritur, kthehet n’vendin e krimit. Vrasësi i zemrës,  pas shumë kohe, buzëvarur, ky farë trimi. Furishëm, si era e vjeshtës së vonë, si ushtar i mllefosur, pas betejës së humbur … Continue reading