“TRADHTIJA” E KAPLLAN RESULIT MË SHUMË KRONIKË NGJARJESH SE ROMAN I MIRËFILLTË ARTISKTIK / Nga: Prof. Dr Anton Nikë BERISHA

“TRADHTIJA” E KAPLLAN RESULIT MË SHUMË KRONIKË NGJARJESH SE ROMAN I MIRËFILLTË ARTISKTIK   Nga: Prof. Dr Anton Nikë BERISHA “Teksti artistik është mendim shtjellues i ndërliqshëm. Të gjitha elementet e tij janë elemente kuptimore[1] […] çdo detaj dhe i … Continue reading

Përsiatje : NGARENDJE DREJT FITOREVE TË DUKSHME (MUJA, FISI APO DINASTIA  E  BUÇPAPAJVE) /  Nga: Dr.sc. Bardhyl Maliqi

NGARENDJE DREJT FITOREVE TË DUKSHME Përsiatje   MUJA, FISI APO DINASTIA  E  BUÇPAPAJVE  Fillimisht gazetarin dhe poetin Mujë Buçpapaj e njoh prej të vëllait, Skënderit – një poet i mirëfilltë, brilant, me të cilin kam qënë bashkëstudent fillimisht në qytetin … Continue reading

WHITHER LOVE AND PEACE? / Poem by  S. L. Peeran

 

Poem by S. L. Peeran

 

WHITHER LOVE AND PEACE?

Now the times have robed peace
We are in dead hurry with divided aims.
Gulping down litres of Alcohol
Smoking cigars, with jarring music
Mind reeling with speed, machine like.
Breaking promises at the drop of the hat.
Bereft of moral values, nature and God dead.
Churches abandoned, what remains are statues,
Staring at our face, looking askance.
Whither justice, Compassion, love, sacrifice?!
Abandoned children, loveless mothers.
A child searching for his father.
No siblings to share love,
Patience seizes to be a virtue.
O Time! Reverse your role.
Return my faith, my gift of motherly love.
Set the clock to peace and tranquility.

Poezi nga Mimoza Çobo

Poezi nga Mimoza Çobo   I VARFËRI, DINJITOZ I LAGJES SIME I varfëri,i harruari dinjitoz i lagjes sime, mbrëmjeve shushuritëse rend heshtur, përshëndet me dorë mbi zemrën jetime i varfëri,i harruari ,dinjitozi shpirtqeshur. Ti thahesh si gjethja vjeshtës zhveshur, kërcitjen … Continue reading

Arkeologjia e palimpsesteve dhe rilindja kulturore ( Mbi librin”Sagë palimpsestesh” – Anima mundi -” të dr. Moikom Zeqos, botim i ” Zenit Editions, Tiranë, 2108) / Nga:

Arkeologjia e palimpsesteve dhe rilindja kulturore ( Mbi librin”Sagë palimpsestesh” – Anima mundi -” të dr. Moikom Zeqos, botim i ” Zenit Editions, Tiranë, 2108) Libri i “Jetës “, siç e perifrazon në një bisedë telefonike, dr. Moikomi, librin ” … Continue reading

Michela Zanarella (Itali)

Michela Zanarella Michela Zanarella ka lindur në Cittadella (PD) në vitin 1980. Që nga viti 2007 jeton dhe punon në Romë. Ajo publikoi koleksionet e mëposhtme të poezisë: Besimi (2006), Zgjime (2008), Jeta, pafundësia , parajsa (2009), Sensualiteti (2011), Meditimi … Continue reading