Poezi nga Sinan Vaka

Poezi nga Sinan Vaka
 
 
BLIC
 
Emrin ta ruaj në ca dyer të kyçura
që rrallë , shumë rrallë çelen,
Shpesh duke jetuar kohë të ngutura,
ndërgjegjies ndriçojmë blicet që ngelen.
 
Në jetë rikthehemi , vetëm buzëqeshje
dhe nuk kërkojmë shkaqet përse u ndamë,
Duke ruajtur sekret kohëve në heshtje,
dhimbjen dhe emrat tanë.
 
 
 
BREGLUMIT
 
Këndoi një dallandyshe breglumit..
…dhe u largua.
Një valë mbi rrjedhë humbi formë më tej.
Ca trungje
turbullirës
si të mbytur
vrapuan.
Dhe ndjeva ankthin e brezave nëpër dej.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s